Anteny radiowe
-
Więc wewnętrzna odpada
pionowa chyba też nie bardzo będzie wyglądać
krótszy bat też raczej pogorszy zasięg
rekinek ..... hm, najlepiej by było zobaczyć ale co z zasięgiem, też może być gorszy
chociaż z drugiej strony tyle aut jeździ z takimi antenami i nie mają problemu z zasięgiem :zdziwko: <!-- s:zdziwko: --> -
moj kolega ma w golfie 3 i powiem szczerze ze odbiór nie jest czysty
-
Witam jestem tu nowy
Czy ktoś z was montował w Fabii antenę. J mam wersję Basic i chcę zamontować antene. A nie wiem jak to zrobić. A może pod podsufitka jest juz kabel. Widziałem orginalna antenę, ale nie wiem czy żeby ją zamontowac trzeba zdejmowac podsufitkę a jeżeli trzeba to jak
Pozdrawiam -
Trzeba ściągać posufitówkę, od strony bagażnika wraz z słupkami trochę z tym zabawy jest.
-
ja robiłem
1.ściągasz półkę
2.odkrecasz tą półkę co są głośniki w niej montowane
3. odkrecasz pasy bezpieczeństwa
4. ściągasz plastiki ten co jest na środku i potem co są na słupkach tylnych
5.odchylasz lekko podsufitkę
6. zaślepka jest przykręcona bodajże na klucz
i tyle jak coś nie wiesz to pisz -
Witam
Mam Fabkę z 2001 roku, jakiś palant chciał odkęcić tylko bacik ale widocznie był zapieczony i wyrwał całość. Sam bacik oczywiście mam ale nie wiem jak to naprawić. Nie widać żeby mozna było ją odkręcić. :mad: <!-- s:mad: --> Panowie wiecie jak to zdjąć żeby naprawić?
-
Ale samo mocowanie bata?
Trzeba zdjąć podsufitkę ( albo ją umiejętnie odchylić ).
pozdro
-
Prócz podsufitówki trzeba jeszcze wypróc tylnie słupki tylko nie pamiętam czy oba czy jeden starczyło.
-
Ja ściągałem ten u góry plastik jeden cały tylny słupek i drugi tylny lekko odchyliłem i miałem już dostęp
-
Witam mam taka sprawe.Mianowicie kupiłem nowe radio LG sprawne w 100% podlączyłem do fabki wszystko działa oprócz radia nie odbiera na zadnej fali.Byłem u elektryka sprawdził i powiedział ze konieczna jest wymiana całej anteny koszt 150 zł,bo niby wzmacniacz na antenie jest i jest spalony i nie działa,a jak elektryk wsadził kawałek drucika to radio grało.Moze mniał ktos cos takiego i poradził sobie inaczej niz wymiana anteny zeby radio grało,prosze o odpowiedz,dziekuje i pozdrawiam.
-
http://www.allegro.pl/item812435166_wewnetrzna_antena_samochodowa_fm_ze_wzmacniaczem.html<!-- m -->
możesz cos takiego kupić i zamontować pod szybą, będzie słabo widoczna
-
Elektryk prawdopodobnie miał rację, mi w poprzedniej fabii ugniło na łączeniui przy dachu - widoczne dopiero po rozebraniu. Wymieniłem całą antenę i było ok.
-
Dokładnie na dachu jest zgnite,czyli jednaki antena do wymiany :suchy: <!-- s:suchy: --> no trudno trzeba zrobic.
-
Ale antenę można kupić na własną rękę i zrobić samemu nie ma wielkiej filozofii sam robiłem i zajęło mi to godzinę.
-
trzeba sciagac podsufitke i grzebac troche boje sie ze cos uszkodze podobno podsufitki miekkie sa i sie łamią a jaka tam antena idzie
-
Ja całej podsufitki nie ściągałem tylko kawałek. Tylko że ja nie miałem wogóle tylko montowałem pierwszą.
-
Kupiłem wyglądem zbliżoną do tej co była z tym, że ta którą założyłem miała wzmacniacz, fabryczna nie.
-
Jak w temacie,czy możliwe jest wyładowywanie sie akumulatora po przez ten separator(jest to nowe i jedyne urządzenie jakie ostatnio podlaczałem),moje pytanie zwiazane jest tym że samochód stoi w garażu nie załaczam autoalarmu,a przykładowo po dwóch dniach podczas odpalania odzywa sie syrena autoalarmu a objaw ten pojawia sie tylko przy słabo naładowanym akumulatorze
-
nie ma takiej możliwości przecież separator nic nie zmienia w podłączeniu jest to tylko dołożona przejściówka do anteny ale może samo radio jest źle podłączone albo zabiera Ci za dużo prądu najlepiej byłoby sprawdzić pobór prądu w uśpieniu czyli jakieś pół godzinki po zamknięciu samochodu
-
Tak niby przejściówka,ale napięcie do niej jednak podłączałem,przy radiu też nic nie zmieniałem a jednak coś mi akumulator rozwala.