[F1] migacze boczne nie działają co zrobić?
-
Witam nie działają mi boczne kierunki. Bezpiecznik jest cały, żarówki również. Co jest nie tak??
-
a [b]jak sprawdziłeś[/b] żarówki?
-
wydawało mi sie że jeżeli jakaś żarówka jest wypalona to kierunkowskaz działa szybciej a u mnie chodzi normalnie. dzisiaj postaram się wyciągnąć te małe klosze i zobaczyć ale nie sądzę ze obie żarówki mogą być wypalone
-
czy ja wiem czy szybciej... Nie należy z góry zakładać że w każdym aucie jest tak samo... równie dobrze gdybyś miał uszkodzone przewody to powinien chodzić szybciej bo byłoby to równoznaczne z brakiem żarówki / przepaleniem.... czyli nonsens... Sprawdź miernikiem czy pojawia się napięcie, a żarówek nie oceniaj na oko, bo czasem się nie da. Wydaje się że jest okej, a tak naprawdę się upali, czasami nie upala się żarnik a inny element. Zdarzyło mi się tak kilka razy.
-
Witajcie <!-- s:) --> .
Pozwolę sobie wtrącić parę kwestii.
Mianowicie jak spali się żarówka z bocznego kierunku to nie poczujesz różnicy w pracy kierunkowskazów. Natomiast jeżeli spali się żarówka z przedniego lub tylnego kierunku to wtedy kierunkowskaz pracuje szybciej.
Po doginaj styki w oprawce załóż nową żarówkę. Nowa żarówka musi być na 100% sprawna (niekoniecznie musi być ze sklepu).
Dobrze by było jakbyś oczyścił styki przy żarówce i przy złączu oprawki z instalacją elektryczną samochoduP.S. Wnoszę prośbę o przeniesienie tego tematu do działu elektrycznego
Dziękuję. -
dzięki panowie jak by mi tylko który powiedział jak się ten mały klosz wyciąga?
-
musisz odkrecic nadkole i nacisnac plastikowa zaczepke i wtedy wyjdzie, wyjmuje sie po omacku
-
stawiam na przegniłe wtyki/kable. Ciężko się je wyciąg, łatwo coś połamać
-
a moze poszedl ten drazek to zmiany. nie wiem jak sie on fachowo nazywa,ale jak mi poszedl to nie moglem wlaczyc dlugich swiatel <!-- s;) -->