[F1] Prawidłowa praca silnika 1.4 MPI 8v ?? filmiki yotube
-
Witam koledzy jak wiecie każdego z nas posiadaczy silniczka 1.4 mpi dręczy jego praca:
poszarpywania, trzaski,zgrzyty,falujące obroty, każdy zastanawia się czy tylko jego silnik sie tak zachowuje szuka porównania. Pomyślałem sobie ze może będziemy zamieszczać tu krótkie filmiki naszych furek na rozgrzanym silniku. do filmiku każdy doda podpiskę jakie ma ŚWIECE ZAPŁONOWE, OLEJ, PRZEBIEG, CZY MA GAZ,ROCZNIK dzięki temu bedziemy mogli zorientować sę czy z naszym silniczkiem jest wszystko okProszę loże wyższą o zaproponowanie jakiegoś serwerka gdzie bezpłatnie bedzie można składować nasze filmiki . j
-
poprostu TTTM .. silniki odziedziczone po felach tak wlasnie pracuja <!-- s:/ -->
-
Felicje ma kumpel jemu tak nie pracuje silnik ..
-
widac zmienili je na gorsze <!-- s:) -->
-
WIĘC zaczne
Olej castron 10/40
Przebieg 90tys
Świece DR15TC
rocznik 2001oto moje wahania he tylko nie wiem czemu jakoś odwrócone hehe
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-fy75RasHJM[/youtube]
-
[quote]Proszę loże wyższą o zaproponowanie jakiegoś serwerka gdzie bezpłatnie bedzie można składować nasze filmiki . j[/quote]
Proponuję serwer youtube. Nasze forum dodatkowo obsługuje wyświetlanie filmików w poście, co znacznie ułatwi ich odtwarzanie. (znaczniki [youtube]link do filmu[/youtube])
-
Kolego figo-23 czy Ty w swojej FabI-en masz komputer ?
-
[quote="slawek196812"]Kolego figo-23 czy Ty w swojej FabI-en masz komputer ?[/quote]
TAK a dlaczego pytasz?
-
[quote="FIGO-23"][quote="slawek196812"]Kolego figo-23 czy Ty w swojej FabI-en masz komputer ?[/quote]
TAK a dlaczego pytasz?[/quote]
Tak z ciekawości widzę ze obroty pokazuje Ci cyfrowo,a ja mam taki sam model Fabi-en ale bez kompa stąd moje zainteresowanie.Dzieki za info i pozdrawiam <!-- s --> -
[quote="slawek196812"][quote="FIGO-23"][quote="slawek196812"]Kolego figo-23 czy Ty w swojej FabI-en masz komputer ?[/quote]
TAK a dlaczego pytasz?[/quote]
Tak z ciekawości widzę ze obroty pokazuje Ci cyfrowo,a ja mam taki sam model Fabi-en ale bez kompa stąd moje zainteresowanie.Dzieki za info i pozdrawiam <!-- s -->[/quote]KOLEGO komputer pokazuje spalanie
-
Mój silnik pracuje bardzo podobnie, może wahania są ciutkę mniejsze, ale to może być uzależnione od temperatury. W wolnej chwili wrzucę wykres obrotów z polskiego VAGa.
A ten licznik cyfrowy to spalanie w litrach na godzinę - pokazywane, gdy samochód stoi.
-
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n73U-f-0Qq4[/youtube]OTO dzwięk rozrządu proszę ocenić może ktos dostrzeże drgania silnika
-
A jaki masz przebieg, że łańcuszek tak słychać?
Te silniki tak chodzą, ale tylko ze sterownikiem simensa, bo z boschowskim już nie ma tych wachań obrotów -
[quote="Puti78"]A jaki masz przebieg, że łańcuszek tak słychać?
Te silniki tak chodzą, ale tylko ze sterownikiem simensa, bo z boschowskim już nie ma tych wachań obrotów[/quote]niecałe 90tys
sterowanie powiadasz?? a moge jakoś zmienić??
-
Kumpel mi to powiedział co w skodzie pracował, mozna zmienić sterownik, ale co poza tym, ponoć jest trochę roboty z tym, ja mam 87 tys. i na razie łańcucha nie słychać, teraz zapodałem gaz pełna sekwencja i lepiej śmiga niż na benzynie
-
hmm łańcuch mam juz drugi . przypuszczam że był źle założony ze skosa i sie posypał znów wymieniam
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 30-08-2011, 11:50[/i] ][/size]
Odświeżam .... jak koledzy z problemem obrotów ja cały czas walczę i nic.. Co z podmiana tego sterownika na boscha co trzeba zrobić dodatkowo?