[F1] INSP & SERVICE
-
Witam!
Nie wiem gdzie to opisać ten problem wiec pisze tu otóż mam taki problem; na liczniku (tam gdzie sie kasuje licznik) po odpaleniu fabi pisze mi "servis INSPC" (cos takiego)co to może znaczyć??? będę wdzięczny za odpowiedz -
to jest przypomnienie... niebawem serwis/przeglad ...
-
ale jest to coś poważnego? jest coś zepsute? pytam się bo w czwartek czeka mnie daleka trasa i nie wiem czy mogę z tym "problemem" jechać ps. dzieki za szybka odp.
-
INSP to wymiana oleju co 15kkm, SERVICE to przeglad glowny co 30kkm lub raz w roku, przy zalozeniu stalych interwalow czasowych.
Oba te napisy mozna skasowac z deski recznie i procedura ta opisana jest w instrukcji obslugi do samochodu- Wciskasz guzik na desce rozdzielczej dopowiedzialny za kasowanie" przebiegu dziennego" jeszcze przy nie przekreconym kluczyku w stacyjce.
- Przekręcasz kluczyk do stanu gotowości, ale nie odpalasz silnika.
- Trzymasz od 2-5 sek. aż zniknie komunikat i po bólu.
-
aha ok teraz już wiem dzieki:). Tylko ze hm olej miałem dokładnie w zeszły piątek wymieniany to jest to możliwe żeby mi takie coś pisało?
-
[quote="alesandro"]aha ok teraz już wiem dzieki:). Tylko ze hm olej miałem dokładnie w zeszły piątek wymieniany to jest to możliwe żeby mi takie coś pisało?[/quote]
jest możliwe jak Ci tego nie skasowali w warsztacie gdzie zmieniałeś ten olej -
aha takie coś no to ufff... trochę mi ulżyło że to nic poważnego wielkie dzięki za pomoc;)jak będę czegos potrzebował znów sie odezwie heh;P
-
[b]alesandro[/b] jeśli masz jakieś pytanie, a nie wiesz gdzie go umieścić nie podłączaj się pod [b]inny temat tylko załóż nowy[/b], bo robi się wtedy w poprzednim temacie bałagan.