Bieg wsteczny a wentylator nagrzewnicy.
-
Mam krótkie pytanie...czym to jest spowodowane i jakie jest tego cel. Otóż w mojej Fabii II 1,4 16V BXW przy włączaniu biegu wstecznego zmienia się bieg oraz kierunek dmuchawy - bardziej bym rzekł że coś się załącza. Zastanawia mnie co to jest i jaki ma na to wpływ bieg wsteczny. Dodam iż mam fabryczne czujniki parkowania, pakiet Comfort oraz fabryczny wsteczny sygnalizator.
-
Wg mnie to włącza się zamknięty obieg powietrza żeby nie "zasysać" spalin jak cofasz <!-- s:D -->
-
Fabia I w wersji elegant i chyba RS ma tą funkcję wpisaną w program, chodzi o to co napisał poprzednik. Jest to dobre, ale w lecie, w zimie niestety powoduje szybkie parowanie szyb. Ja u siebie chciałem to wyłączyć jednak dowiedziałem się, iż wiąże się to z zmianą w programie.
Widać w fabii II rozszerzyli tę funkcję też o inne wersje wyposażenia. -
Dzięki chłopaki za info.
-
Ze swojej strony chciałbym tylko dodać, że u mnie w wersji Fresh+ również to występuje <!-- s:) -->
-
muszę to sprawdzić u siebie coraz więcej ukrytych opcji w tych fabiach .. może gdzieś jest opcja w programie do włączenia która składa dach i robi sie cabrio :hyhy: <!-- s:hyhy: -->