[F1] Problem z ABS /czujniki/pompy/inne - temat zbiorcz
-
Gniazdo powinno mieć trzy perforacje (kanały) i czujnik powinien znajdować się na środkowym - pozostałe dwa są kontrolne.
-
Dzięki za info ... <!-- s:) --> Dziś to sprawdzę!:)
-
panowie pojechałem na vaga pokazałomi ze czujnik abs prawy przód wymieniłem na nowy i nic sie nie zmieniło nadal na kompie pokazuje to samo czujnik jest dobry po skasowaniu błedu przejade 10 m i pokaże sie na nowo.Jeden gość powiedział mi zebym ściągnął plastik pod przednią szyba i moze sie tam rozłączyło ale rozebrałem to i tam nie ma gdzie sie rozłączyć nie ma żadnej wtyczki od czujnika abs a przewót tamtendy idzie
-
znajdz schemat od abs i sprawdz przeplyw miedzy kostka podpinana do pompy a wtyczka od czujnika.
-
gdzie szukac tego schematu a wtyczke od czujnika psikłem wd 40
-
W ETCE
-
Panowie która to jest wiązka od ABS na zdjęciu zaznaczyłem wiązkę którą rozplątałem i podwiesiłem.Niestety nie mogę dodać zdjęcia limit na forum przekroczony.Ale jak w temacie gdzie jest ta wiazka.
Pozdrwiam -
Być może masz na myśli to ; http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewtopic.php?t=2615&postdays=0&postorder=asc&start=0<!-- m -->
Tu znajdziesz fotki wiazki. ( Foty z innego forum ) -
panowie oddałem samochód do swojego mechanika i jest problem .Ciezko mu powiedziec co jest chodzi napewno o prawe przednie koło podejrzewa ze moze to pisata al musi sie upewnić.Jaki koszt jest oryginalnej piasty i zamiennika i co lepiej wybrac mówie odrazu ze dużo nie jeżdżę
-
mój mechanik nie wie co jest nie tak komputer pokazuje mu czujnik ABS prawy przód ale czujnik jest ok przewody tez ma sprawdzic jutro pisate nową wsadzi jesli było by coś innego to komputer by pokazał sam juz nie wiem pomózcie
-
ja miałem awarie - ułamany przewód na wysokości gdzie wchodzi pod nadkole <!-- s:/ -->
mogą być jeszcze ( ale nie muszą ) :
uszkodzony czujnik,
zły montaż czujnika,
uszkodzona piasta.kolega właśnie przez abs musiał piaste wymieniać bo jego mechanik posprawdzał całą elektryke i była ok. Po wymianie piasty wszystko jest ok.
-
problem załatwiony.Okazało sie że jakiegoś zabezpieczenia w piascie nie było i wianki sie rozeszły czy cos takiego za robocizne zapłaciłem 50zł.
-
WItam, jeżdżę Fabią clasic 1.4 8v AME 68 kM i mam pytanie czy w tym modelu występuje ABS? Kiedy np. odłączyłem akumulator i potem podłączyłem i uruchamiałem silnik to na chwilę zapalała się kontrolka ABS, dodam że w skrzynce z bezpiecznikami tak w gniezdzie od ABS jest puste pole.
-
Napisz z którego roku masz auto <!-- s:) -->
Ale nie sądzę, żebyś miał ABS. Skoro nie ma bezpiecznika, no to nic nie wyczarujesz
-
Rok 2001
-
jesli nie masz bezpiecznika to nie masz ABS-u, też mam fabie 2001 wersja comfort i tez nie posaidam abs, pozdr
-
mi w conforcie po odlaczeniu aku na 2h tez wywalilo kupe kontrolek ABS KONTROLE TRAKCJI a nie mam tych bajerów auto jest tylko seryjnie przystosowane do tego
-
witam czy ktos spotkał sie z tym ze podczas jazdy po sniegu zapala sie kontrolka abs,kontrola trakcji, czerwona kontrrolka recznego czyli hamulcy. Jak to sie pali to abs i kontrola trakcji juz nie działa. Co moze byc przyczyną??
-
hehe podłączenie mam za darmo ale wole sie poradzić fachowców i wiedzieć co w trawie piszczy!!!! moze ktos sie spodkał z takim przypadkiem <!-- s:( -->
-
wiecie robi sie coraz gorzej teraz kontrolki zapalają sie zadziej ale na suchej nawierzchni samochod od predkosci 50 w dół samochód zachowuje sie jak na lodzie działą cały czas abs. Jak sie zapali abs i kontrola trakcji tego nie ma.Bardzo dziwny przypadek