[F1] Imobiliser
-
Witam. Mam problem z imobiliserem, od czasu do czasu przy odpalaniu samochodu zapala się kontrolka wskazująca na awarię imobilisera. Czy w takim przypadku konieczna będzie wymiana całej stacyjki?
-
Pierwsza sprawa to podpięcie auta pod kompa i sprawdzenie błędów.
Wymiana stacyjki nic nie da - transponder znajduje się w kluczyku, a sam moduł immobilisera w liczniku.
pozdro
-
mam problem z elektroniczną blokadą zapłonu czy to jest imobilajzer?
kluczyk jest u mnie zwykły czyli bez baterii problem jest w tym że czasami
odpala dobrze a czasami wyświetla mi się samochód z kluczykiem co to
może być za przyczyna?czy też koniecznie muszę podpiąć pok kompa?a czy
odlączenie akumulatora na min godzinę nie załatwiłoby sprawy?Pozdrawiam -
Odłączenie baterii nie załatwi sprawy. Trzeba kompa i prawdopodobnie imobilaizer szwankuje. Czy czasem gdzieś nie spadł Ci kluczyk mógł się wtedy uszkodzić.
-
Po odwiedzeniu kilku "mechaników" i "elektryków", którzy nie dali rady naprawić immobilisera, chyba będę go musiał usunąć. Zna ktoś dobrego speca w tym temacie w okolicach Opola? Ile może kosztować taka przyjemność?
-
[b]mars7[/b], jeśli [url=http://www.autoelektronika.com.pl/]>>> to miejsce <<<[/url] nie jest Ci za daleko to polecam.
nie jedną rzecz naprawiają <!-- s;) --> -
Dzięki za info kapi. Dodzwoniłem się do podanej przez Ciebie firmy i tam powiedziano mi, że w silnikach benzynowych fabii usunięcie immobilisera nie jest możliwe, da się to zrobić w dieslach. Mam dwa wyjścia: próbować dalej naprawiać (i płacić kolejnemu mechanikowi) lub zainstalować emulator, który jest programem komputerowym, który przejmuje funkcje immobilisera i dzięki temu problemy najprawdopodobniej się skończą. Na chwilę obecną skłaniam się ku temu drugiemu rozwiązaniu. Wie ktoś czy rozwiązanie z emulatorem się sprawdza? Dzięki za wszelkie informacje.
-
a czy rozmawiałeś nt naprawy tego immo ? czy oni by mogli ci to naprawić raz a dobrze ?
myślę że skoro już jakiś czas "wozisz się" po mechanikach to czas ten temat zakończyć - raz a dobrze :mysli: <!-- s:mysli: --> -
Chciałbym to naprawić raz a dobrze. Niewykluczone, że podana przez Ciebie firma poradziłaby sobie z tą awarią, ale po odwiedzeniu kilku specjalistów zaczynam wątpić czy naprawa rozwiąże sprawę, czy po paru miesiącach problem nie powróci jak było do tej pory. Dlatego zastanawiam się nad emulatorem, może to skuteczniejsze rozwiązanie...
-
Spróbuj jeszcze jeździć na zapasowym kluczyku jeżeli będzie się to dalej powtarzało to do wymiany jest moduł immo.
-
Na zapasowym kluczyku dzieje się to samo
-
To chyba trzeba się rozejrzeć za nowym modułem immo. Pozostaje jescze się dowiedzieć jak aso skody się do tego ustosunkuje co oni mogą pomóc , oprócz wymiany części.
-
Czyli emulator wg Ciebie odpada? (np coś takiego: allegro aukcja nr 1166532534)
-
Ja bym z takimi rzeczami jak emulator nie kombinował . Bo moze byc tak że auta wogóle nie zapalisz. jak Chcesz to mogę się do wiedzieć u mojego elektromechanika co i z twoim problemem tylko jest 1 wariant że do Gliwic nie może być Tobie daleko
-
Do Gliwic mam 50km, więc chyba warto spróbować. z góry dzięki za pomoc