Tylna szyba PILNE !
-
Dzisiaj rano po dojechaniu na parking przy kopalni wyłączyłem silnik i po sekundzie strzeliła mi tylna szyba,rozprysła w drobny mak,potrzebuję pilnie namiarów gdzie kupię nową tylną szybę w dobrej cenie wraz z montażem,szukam warsztatów w Zabrzu,Bytomiu,Chorzowie,Rudzie Śl,Katowicach i Gliwicach,dalej autem bez szyby nie pojadę.Za pomoc z góry dziękuję i proszę o nazwy warsztatów i gdzie się znajdują a tel wyszukam w googlach i podzwonię,na razie dzwoniłem na Paniówki i tam mają po 495 z montażem,trochę za dużo
-
jak miałem Fabke, to szybe tylną wymieniałem tutaj : http://www.auto-szyby.com.pl/index.php?dzial=mapa&id=mapa<!-- m -->
robota była na CITO ( praktycznie w 2h. od zdarzenia) i tanio nie było.myślę że ta kwota co dałeś nie jest wygórowana.
-
Możesz podjechać do next glass w Gliwicach na łabędzkiej . Masz blisko i tez dobrze pracują.
-
Dziwna sprawa że się zbiła.Sama z siebie nie pęknie.Najprawdopodobniej coś w nią uderzyło np kamyk.To szyba hartowana twarda ale krucha.
-
dzięki panowie za pomoc,u Oblińskiego w Katowicach 480zł a w next glass 560zł,najtaniej u Gajka w Katowicach za 400zł z montażem ale zdecydowałem się w końcu w auto-solar w Rudzie Śl. za 440,jest to prawie cena za jaką chciałem to zrobić więc jestem zadowolony a szyba będzie z pilkingtona.Mam nadzieję że na tym się zakończy
-
[quote="marcing040381"]Sama z siebie nie pęknie.[/quote]
Niestety w HB potrafiły pęknąć, nie było to dużo przypadków, ale były. W samym FCP to będzie 3 lub 4 przypadek nie pamiętam dokładnie, odkąd powstało forum w 2004r.
-
Pokazałem kolegom na spotach od czego się zaczyna. Takie białe przebarwienia na czarnym polu szyby.
Tzn że zaczyna zrywać klej.
Mi w kombi też poleciała a ognisko jakby od uderzenia było wokół wycieraczki. -
Najprawdopodobniej coś w nią uderzyło lub
w wyniku jakiegoś zderzenia <!-- s:) --> -
[quote="weraxx"]Najprawdopodobniej coś w nią uderzyło lub
w wyniku jakiegoś zderzenia <!-- s:) -->[/quote]
... Albo od demontażu tylnej wycieraczki za pomocą..... :twisted: -
A wiesz co było powodem ze pękła? sama z siebie to raczej rzadkość... nic w nią nie uderzyło?!