Para w lampie
-
Podczas ogledzin autka zauważyłem brak zatyczki, gumowego kapsla w reflektorze prawym.W związku z tym w lampie nagromadziła się para.Stąd pytanie jak pozbyć się tej pary przed założeniem kapsla?Coś kiedyś obiło mi się o uszy że można to usunąć suszarką do włosów.Czy ktoś miał z tym do czynienia?Mile widziane inne pomysły.
-
Zwykle jak miałem taką parę w lampie to auto stawiałem w słoneczku i za trochę czasu były suche. Ta metoda jest najmniej inwazyjna i nic nie uszkadza, a z suszarką to nie wiadomo.
-
Postaw auto na 2 dni w suchym garażu z zdemontowanymi żarówkami z reflektora i para odprauje. Potem uszczelnij przyczynę załóż żarówki i w drogę.
-
Dzięki za radę w najbliższym czasie bede mial dostęp do garażu to postatam sie usunąć ten problem...Dam znać co i jak.
-
No i tak jak pisałem.Zakupiłem nową zaślepkę światła postojowego lampy przedniej za 12 zł :hyhy: <!-- s:hyhy: --> .Wypróbowałem patent z suszarką i pomogło woda zniknęła.Zabieg muszę jednak powtórzyć bo troszkę pary jeszcze jest, ale tylko w narożniku.Generalnie efekt więcej niż zadowalający. Podczas pracy suszarki nie doszło do żadnych uszkodzeń lampy, typu przegrzanie bądź odkształcenie.
-
Bez obaw, żarówki dają więcej ciepła, niż suszarka. Suszarka jest tak pomyślana, żeby nie poparzyć skóry i nie stopić włosów. Nie mylić z opalarką <!-- s;) -->
-
<!-- s;) -->