Zakończenie produkcji
-
Jak w temacie niestety dobiega czas produkcji F2 RS.
Artykuł dostępny tutaj: http://www.biztok.pl/Doceniane-ale-nie-kupowane-te-samochody-musialy-zniknac-z-rynku-s8897?utm_source=o2_SG&utm_medium=Hotspot&utm_campaign=o2<!-- m --> -
Sprzedaży nie było jak należy na ich własne życzenie, bo za tą kwotę którą sobie zażyczyli można było kupić fajnie wyposażoną octę z silnikiem diesla, więc sami sobie strzelili w kolano.
-
Dokładnie cena troszkę wygórowana ja na przeciętnego Polaka, a pojemność auta odbiega od OII czy OIII, a to w przypadku trzy- i czteroosobowej rodziny ma znaczenie.
-
Ale nie ma co się dziwić, jak sami sobie strzelili w stopę ceną xD
-
Porównywanie f2 rs do octavi jest lekko bezsensowne. Ktoś kto kupuje rs kupuje go dla osiągów, nie dla bagaznika czy komfortu. W tej klasie cena f2 rs i tak nie byla najdrozsza bo po rabatach cena byla najkorzystniejsza na rynku
-
Swego czasu F2 RS sprzedawała się lepiej od topowych golfów <!-- s:P -->
Pozdrawiam
sid -
taa szczególnie że silnik cave jest najbardziej usterkowy ze wszystkich 1.4 tsi
obczajcie najnowszy katalog auto swiata. masakra co działo sie z tymi silnikami -
Usterkowosc to inny temat. Ale nawiasem mówiąc czytałem gdzieś ze ten silnik od RSa nie będzie już przez VW rozwijany (taki fantastyczny wynalazek). Mi się wydaje ze rs był za drogi jak na dziadowa fabie bo przecież ta sama opcja, droższa, jest dostępna u Seata i VW i jakoś to się sprzedaje. Niemniej mam nadzieje ze jakaś sportowa odmiana f3 jednak się pojawi - może sport line z silnikiem 1.4 122 tsi