[F1] Zegary
-
Witam, szukałem ale nie znalazłem takiego tematu, jestem ciekaw czy da się np. zaprogramować VAGiem zegary w F1 tak aby po przekręceniu kluczyka w pierwsze położenie wskazówki obrotomierza i prędkościomierza leciały do maksymalnych wartości i wracały do zera. Zawsze podobał mi się ten patent. Ktoś próbował? Umie? <!-- s:) -->
-
Nikt nie pisał do tej pory o takim pomyśle.
-
W F1 nie da rady. W F2 trzeba sprawdzic bo ja nie mialem mozliwosci.
-
Podepne sie pod temat poniewaz mnie tez interesuje takie rozwiazanie. Posiadam F2 i mam pytanko jak to mozna zrobic. Mam program VAG-COM 409.1
-
V.409.1tego nie zrobi. Do modyfikacji LCode potrzeba vcds-a. Z tego co mi wiadomo.
-
No to lipa <!-- s:( --> dzieki kapi.
-
W F2 sie da, bo u Haviera w dziale Klubowicze czesciowo byl poruszany ten temat ale ze nie ma takiej mozliwosci w F1, to lipa totalna <!-- s:/ -->
-
A no lipa, bo fajny bajer...
-
a zegary z Golfa maja tzw. silniczek kroczkowy i czy by pasowaly do Fabi?
-
To tak , w F1 nie ma takiej możliwości , w F2 tylko i wyłącznie po face lifcie można coś takiego zrobić i to nie w każdym liczniku , ja już ustawiałem to w dwóch fabiach jedna z maxidotem druga bez , ale z lepszym wyposażeniem , jak chcieliśmy ustawić to w golasie nie było takiej możliwości.
Co do silniczka z zegarów od golfa ciekawy pomysł ale obawiam się że nic to nie da , ponieważ wszystko jest robione poprzez odpowiednie kodowanie lcoding standardowo Fabie nie mają włączonej tej opcji , mniemam że silniczki są identyczne jak wcześniej tylko procedura startu jest inna , przecież nawet jak robimy test licznika za pomocą vag w F1 też nam wskazówki skaczą tylko wolniej <!-- s:) -->
Ciekawostką w nowych Fabiach i w maxidocie jest możliwość ustawienia kontrolki tempomatu fajna opcja