[F1] Alu 17"
-
215/45/17 czy nie będzie mi obcierać przy 4 osobach czy ktoś jeździł na takich kołach albo 225/45/17 ??
-
Będzie ocierać i z przodu przy skręcie i z tyłu o plastik (na pewno) nie wiem jak z nadkolami. Przy profilu 35 powinny się zmieścić <!-- s;) --> Siemi ma 18/205 lub 18/215 przy profilu 35. Zapewne inni się wypowiedzą to coś doradzą.
-
ja mam 205/47 r17 i z tyłu nie mam żadnego problemu.. a jeśli chodzi o przód to po drobnych modyfikacjach nadkoli tez powinno być ok <!-- s;) -->
-
zdono nie ociera Ci o to: [url=http://imageshack.us/photo/my-images/542/nadk.jpg/][img]http://img542.imageshack.us/img542/9042/nadk.jpg[/img][/url]
U mnie się "doszlifowało" od opony jak założony był wyższy profil (16/205/55) gdzie średnica koła wynosi 631,9 mm, a przy 17 na 45 profilu i szerokości 215 wynosi 625,3 mm. Z przodu też widać delikatne ślady od opony na plastiku przed oponą (przy skręcie dotykało lekko)
-
[quote="dr O."]zdono nie ociera Ci o to: [/quote]
Nie, nie ociera <!-- s:) --> -
to dziwne :szok: <!-- s:szok: -->, w takim razie czemu u mnie ocierało do póki się nie wytarło. Może masz inne nadkola lub sobie przerobiłeś?
-
[quote="dr O."]to dziwne :szok: <!-- s:szok: -->, w takim razie czemu u mnie ocierało do póki się nie wytarło. Może masz inne nadkola lub sobie przerobiłeś?[/quote]
No dziwne.. Mam seryjne nadkola.. Kiedyś jak nie miałem jeszcze tych kół i się dowiadywałem czy będzie mi coś, gdzieś ocierało to tez czytałem ze tam może ocierać..
Widocznie mam jakąś "inną" Fabkie -
[b]zdono[/b] przy 17/205 i profilu 45 wysokość kółka wynosi 616,3 mm więc może dlatego nie ociera <!-- s:) -->
-
[quote="dr O."][b]zdono[/b] przy 17/205 i profilu 45 wysokość kółka wynosi 616,3 mm więc może dlatego nie ociera <!-- s:) -->[/quote]
No i chyba to będzie rozwiązanie -
podsumowując: jeżeli będziesz miał profil 205 to powinno być OK z tyłu i z przodu <!-- s:) -->
-
doktorku - a nie są inne nadkola dla RS-ki ? pomijając średnicę. no i o 3 cm. niżej stoi niż standardowa Fabka ...
-
[quote="kapi"]doktorku - a nie są inne nadkola dla RS-ki ? pomijając średnicę. no i o 3 cm. niżej stoi niż standardowa Fabka ...[/quote]
nie wydaje mi się żeby były inne..a poza tym ja mam gwint wiec mam auto niżej niż seria..
-
wg mojej wiedzy to są takie same <!-- s;) -->
-
[quote="zdono"]nie wydaje mi się żeby były inne.. [/quote]
wlaśnie też tak przypuszczam, ale 100% pewności nie mam. -
to jednak zostawie 16 i wstawie gwint
-
zawsze możesz 17 zapodać razem z gwintem <!-- s:) --> 205 laczki są w sam raz do fabki.
-
Moim zdaniem 16 są w sam raz, ale przy 1.9 TDI 17 cali też da radę <!-- s;) -->
-
17 cali tak ledwo w fabii spalanie do góry spadek v-max fajnie wyglada fajnie sie prowadzi ale nie ekonomiczne mam wstawione 17-opony 205/40 i szczerze mówiac teraz bym kupił 16, silnik 1,9tdi. Ale jesli chodzi o montaz to nic nie obcierało u mnie.
-
[quote="RudeBoy"]17 cali[/quote][quote="RudeBoy"]spadek v-max[/quote]
Im większe koło tym V-max większa -
Tak jesli przeliczasz matematycznie, ale gdy masz wieksze opory toczenia to juz nie koniecznie osiagana predkosc musi byc wieksza...