[F1 i F2] Geometria kół - temat zbiorczy
-
Hej, przy zakladaniu zimowek zauwazylem, ze jedna opona (przednia) od strony wewnetrznej jest bardziej starta niz w pozostalych miejscach. Bylem w ASO bo myslalem ze usuna ta usterke w ramach gwarancji (auto kupilem w lipcu 2003, ma przejechane 28tys km) ale kolo w ASO powiedzial, ze mam przejechane za duzo km i nie moga mi tego zrobic na gwarancji. Czy maja racje?? Co moge zrobic, zeby nie zostawiac im 120zl, tyle kosztuje badanie geometrii i poprawne ustawienie. Pozdrawiam
-
Ok no wlasnie o to chodzilo czy przysluguje mi gwarancja czy nie, bo glupio sie klocic jak sie nie ma racji. A do centrali tez napisalem, ciekawe co odpisza. Tylko nie wiem czy pod dobry adres wyslalem mejla, bo pisalem z glownej strony i tam bylo zadaj pytanie. Chyba ze ktos posiada adres gdzie sie sklada skargi to prosze o podanie. Dzieki
-
a wiecie co mi sie wydaje? ze na opony nie ma gwarancji. Jezeli opona zostala uszkodona przez zawieszenie to ich wina i powinni to uznac ale jak masz duzy przebieg to moga podciagnac to pod wine eksploatacji - takie jest moje zdanie . ASO SMIERDZI !!
-
rolka porzadne firmy daja gwarancje na opony, a te co masz w fabi to nie sa opony Skody wiec oni nie moga na to Ci dac gwarancji. (i najczesciej razem z autem daja gowno nie opony...)
-
Ale ja nie chce reklamowac opon, ze sie starly tylko chce zareklamowac wade w geometrii, zeby mi to usuneli by mi sie dalej nei niszczyly opony. Wiec nic tu nie ma gwarancja na opony. Rolka czyli jak mam przejechane 28tys to jednak bede musial zaplacic?? :evil: <!-- s:evil: -->
-
A czy ustawjaj± kont nachylenia pionowego czyli przud-tył, iczy maj± ustawienie komputerowe z wydrukiem ????
-
- zle wywazona
- zepsuta opona np po udezeniu w kraweznik lub dziure
- zlezala (ale to watpliwe chociaz zalezy w jakich warunkach byla przechowywana)
-
bo zapewne jakbys mial zwalona felge to czulbys to na kierownicy a z opona to roznie bywa ja tak mialem od nowosci i okazalo sie ze lewy przod opona byla do "pupy".
-
A czy koła były wyważane przed założeniem ??????
-
hehe i juz sie zaczyna to co Ci mowilem o uzywkach <!-- s:P -->
-
Witam!!
Podczas skręcania piszczą mi koła (chyba głównie tylne). Czy wiecie gdzie można ustawić w Warszawie geometrię i ile to kosztuje?
-
Gdzie w Warszawie mogą ustawić zbieżność? Ta cena (30-50 zł) to jest za jedną oś, czy za dwie?
-
Ja w Krakowie placilem za geometrie 60zl
Sobot, ty chlopie masz wyjatkowo pechowa fabke, same problemy z nia masz!! Kupiles uzywana, czy nowa??
-
Używaną - 2000 rok i była serwisowana. Same z nią problemy, z Fordem tylu nie mam co z tą Fabią.
-
Najpierw napompuj prawidłowo opony, następnie wyważ sobie kółka, a na koniec ustaw zbieżność i problemy Ci ustąpią.
-
czy po wymianie łozyska w przednim kole potrzebna jest geometria ?
-
nie
-
[quote="Ciacho"]nie[/quote] Dzieki.