Wysokie obroty
-
Cześć wszystkim. Mam fabię 1,4 8V z inst. LPG
Od pewnego czasu mam mały problem , tz. przy odpalaniu po nocy lub po dłuższym postoju występuje jednorazowy skok obrotów na 2000 potem obroty spadają do normalnyego poziomu 900. Zaczeło się tak dziać po wymianie uszczelki pod głowicą.
Dodatkowo od wymiany terz przy odpalaniu słychać jak klekoczą zawory ale tylko przez moment potem jest cicho. Dzieje się tak na zimnym silniku(po nocy) i po kilkugodzinnym postoju.
Może ktoś już miał podobny problem -
wg mnie wszystko jest ok, jak ja odpalam (benzyna) to na zimnym silniku komputer sam podnosi po uruchomieniu obroty na ok. 1500 i spada na jałowy.
-
Poza tym zaraz po uruchomieniu zawsze słychać różne dźwięki bo silnik się smaruje przez kilka chwil, potem wszystko ustaje
-
bez usłyszenia tych dźwięków nic pewnego nie da się stwierdzić, musi tego posłuchać jaiś doświadczony mechanik któremu będzie cchiało się szukać przyczyny...
-
Ja mam znowu coś innego. Objawy opisałem tutaj:
http://fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=4720<!-- m -->Nie mam pojęcia co to może być i dość dziwne to się wydaje :zdegustowany:
-
Macie racje i bym się tym nieprzejmował gdyby tak było od początku ale klekotanie zaworów zaczeło się po wymianie uszczelki pod głowicą ,olej też był wtedy wymieniany (mobil1 5w50) bo płyn z zbiorniczka się do niego dostał.