Ustawienie kierownicy pozycja na wprost
-
Wymienionych było trochę części w przednim zawieszeniu, zbieżność była ustawiana na sprzęcie Beissbarth ML 4000 i dostałem wydruk a na nim wszystkie wartości w normie. Wiem raczej na pewno że jest w Fabii ustawiana pozycja kierownicy do jazdy na wprost i robi się to Vagiem tylko w jaki sposób. Jest tak dlatego ponieważ Fabia ma korekcję do jazdy na wprost a u mnie ten punkt "0" po naprawach delikatnie się przesunął. Może ma ktoś instrukcję jak to zrobić.
-
Ja w niebieskiej fabce robiłem przednie zawieszenie i najpierw sprawdzają parametry jakie są, następnie kierę ustawia się poziomo blokuje odpowiednim przyrządem do pedałów, a dopiero wtedy ustawia zbieżność. Według mnie błąd popełnili goście którzy Ci ją ustawiali.
-
Dziękuję
-
Proszę <!-- s:) -->
-
Mirku, gdzie ustawiałeś w Krakowie zbieżność ? Pytam bo muszę jak najszybciej ustawić, mam dwa polecone warsztaty, jeden na Makuszyńskiego 9B a drugi Mogilska 114, może podasz mi coś jeszcze innego <!-- s:D -->, i ile kosztuje zrobienie zbieżności ?
-
Ja zawsze korzystam z uslugi firmy "Autokomputer" na ul. Siewnej 30, tel 415 97 75, koszt 60 zł
-
Nie zdążyłem już dziś przeczytać Twojego posta i podjechałem na Mogilską - koszt 70 zł. Musiałem podjechać na zbieżność bo wymienianą miałem gałke kierowniczą, niby pan mechanik z Powstańców powiedział że nie trzeba robić zbieżności ale zaczęło mi ścinać prawą przednią oponę i kierownica się trochę przestawiła, więc zrobienie zbieżności okazało się jednak konieczne. Teraz kierownica jest prosto , jak mi za jakis czas nie zetnie znowu opony to będę mógł polecić ten zakład :super: <!-- s:super: -->
-
Przy wymianie gałki zawsze trzeba sprawdzić zbieżność
-
będę już o tym pamiętał na przyszłość <!-- s:D -->