[Inne] Oznaczenia, znaczki montaż, demontaż
-
Ten klej to niech sz... trafi. Ja używałem plastmalu, ale nie powiem by był rewelacyjny straciłem sporo nerwów i czasu.
-
szuszarka do włosów i delikatrznie grzac i niestety palcami - troszke poparzysz ale zejdzie
muszisz rozgrzać
-
a benzynka ekstrakcyjna..... i juz po kleju a nie niszczy lakieru badz srodek do usuwania ciapek z asfaltu
-
Szkoda gadać .. po znaczkach zostało mi mnóstwo kleju :dobani: ale na szczęście od razu klapa szła do malowania więc pozbyłam się problemu :super: <!-- s:super: -->
-
tak powaznie to ja rozgżałem suszarka
poznieć żyłka wedkarska cieniutka
pózniej podobne cos do benzyny ekstracyjnej ( specyfik do czyszcenia elementów elektronicznych biopropalon czy cos takiego ) ale moja klapa tez jest po polerce -
Wszelkie slady klejów zawsze udawalo mi sie zmyc za pomoca WD40. Moze u tutaj pomoze.
-
Ja z klejem poradzilem sobie inaczej <!-- s:D -->
Zdemontowalem te znaczki z boku kolo kierunkow, i jak mi zostalo kleju to pojechalem na myjnie i poprsoilem chlopakow aby dokladnie doczyscili Sladu nie ma :super: -
[quote="Zygus"]Ja z klejem poradzilem sobie inaczej <!-- s:D -->
Zdemontowalem te znaczki z boku kolo kierunkow, i jak mi zostalo kleju to pojechalem na myjnie i poprsoilem chlopakow aby dokladnie doczyscili Sladu nie ma :super: [/quote]Ja teresztki zmylem spirytusem ale tam jest inny klej niz pod napisem fabia .. wersja wyposazenia to zwykla naklejka .. a pod napsiaem fabia jest dwustronna (gruba) tasma dwustronna i dlatego jest problem ... ciepla woda i szampon nic w tej sytuacji nie pomoga bo tez probowalem ...
-
A to nie wiedzialem, sorry
-
Kaparri to teraz sie pochwal czym zmyles resztki kleju z napisu FABIA :?: <!-- s:P -->
-
o !!!
następny " golos " bez oznaczenia <!-- s -->
-
" glownie to suszarka i palce - troche kciuk boli "
a mówiłem :super: <!-- s:super: -->
z tasma 2 stronna do montazu ......mam do czynienia i dobre podgrzanie - robi cuda :piwo:
a palców nie popażyłeś :rozpacz:
-
no to zeby palce nie piekly do takiej roboty musi byc obowiazkowo duze zimne Tyskie :piwo: <!-- s:piwo: -->
-
No dzisiaj moja FABIA traci dziewictwo , demontaż oznaczeń FABIA 1,4 MPI.
Napisze później jak poszło -
No i oznaczenia zdjęte :super: <!-- s:super: --> niedługo zamieszczę zdjęcia.w ruch poszła suszarka i nożyk , a co do kleju to benzynka,3 polerki i śladu nie ma po oznaczeniach
-
no widac ze dobrze sie przygotowales do walki z oznaczeniami <!-- s:D -->
-
[b]coyote6[/b], rob fotki i stworz swoj profil w dziale Klubowicze <!-- s:) -->
-
[quote="Wojtas"]Wlasnie sciaganie znaczka ... ma ktos jakis "zloty" srodek zeby pozbyc sie resztek kleju :?: probowalem spirytusem ale nie udalo sie :cenzura: <!-- s:cenzura: -->[/quote]
nie czytalem jeszcze dalej watku - moze juz nie aktualne , ale zloty srodek to benzyna ekstrakcyjna
-
[b]Hildek[/b], zmylem to zwykla benzyna i to juz dawno .. <!-- s:P -->
-
[quote="Wojtas"][b]Hildek[/b], zmylem to zwykla benzyna i to juz dawno .. <!-- s:P -->[/quote]
hehe zanim do konca temat przeczytalem to dalem odpowiedz