[F1] Grill
-
[quote="EloRadzik"]Wrzuce jak tylko umyje fabie i pozakładam te listewki <!-- s;) --> a propo listewek czy ktoś wie jak je można dowolnie formować ? Chodzi mi o sposób dzieki, któremu będe je mógł giąc bezpiecznie itd . POzdro[/quote]
sproboj je troche podgrzac suszarka do wlosow :hyhy:
-
[quote="EloRadzik"]Czyli temperaturka wysoka pomaga tak ?[/quote]
Tak, tylko nie spiesz sie bo polamiessz. Z tym trzeba delikatnie, to wtedy ladnie sie kszaltuja
-
[quote="EloRadzik"]Ja z Radomia kupiłem właśnie poprzez allegro i już je mam w domciu Niedługo będe montował [/quote]a mozesz podac nazwe tego uzytkownika allegro bo moze tez bym zakupil :cwaniak: <!-- s:cwaniak: -->
-
[quote="EloRadzik"]A prosze cie bardzo uprzejmie : kosci13[/quote]
i one sa w ksztalcie litery U ? tzn chodzi mi o to ze zewn czesc U jest chromowana ? bo na tych jego aukcjach tak dokladnie nie pisze :rotfl: :rotfl: <!-- s:rotfl: --> a ja chciec all wiedziec
ps. rozwalilo mnie to ze na fotkach w tej aukcji jest fura z firmy mojego wujasa :rotfl: :rotfl:
-
[quote="EloRadzik"]NO ! Zamontowałem pierwszą partie listewek i supcio to wszystko wygląda <!-- s:D --> . Polecam te listewki każdemu kto chce upiększyć sobie auto !!![/quote]
czekamy na fotki :hyhy: :hyhy:
-
Mam pytanko, czy po zdemontowaniu serynego grilla są jakieś problemy by zamontować siateczkę oraz czy trzeba po powyższym demontażu coś domalowywać :?: <!-- s:?: --> .
Pytam bo jeszcze nie mam gwiazdkowych kluczy imbusowych które tam przychodzą i jestem zmuszomy poczekać do środy . -
Jak nic nie porysujesz to nic nie trzeba lakierowac <!-- s:D -->
Klopotu raczej nie ma, jedynie sposob przymocowania siatki do grilla.
Ale to moze ci koledzy podpowiedza swoje sposoby.
Aha i nie wycinaj sobie dziury na ten plastik od otweirania maski. Tylko uzyj zylki -
A Ty jak zamocowałeś :?: <!-- s:?: -->
-
[quote="MirekS"]A Ty jak zamocowałeś :?: <!-- s:?: -->[/quote]
Ale ja mialem calego grilla zmienionego. A ty, o ile dobrze wnioskuje, chcesz tylko zmienic pionowe preciki na siatke. Czyli chcesz uzyskac efekt taki jak u hildka, tak??
Mysle ze klej silikonowy zalatwi sprawe -
Tak chcę wrzucić siateczkę, a jak wyjdzie w praniu <!-- s:) -->
-
[quote="MirekS"]Tak chcę wrzucić siateczkę, a jak wyjdzie w praniu <!-- s:) -->[/quote]
To [b]Miruś[/b] czekamy na efekty :hyhy: i powodzenia
-
hehe dziury nie rob, bo mi juz wstydu narobili i fotek napstrykali jak mialem dziure w grilu:P
Naprawilem swoj blad i zamocowalem zylke zamiast tego plastikowego pierdolnika do otwierania zamka. Jak odkrecisz ten plastik, to zostanie Ci bolec. Z jedniej i drugiej strony bolca puszczasz zylke, z przodu i z tylu bolca mocujesz na kostki elektryczne. Mi wystarczyly 2x po 4 otworki (jedna kostka to 2x2). Z gory na to dajesz wieksza nakladke i przykrecasz, tak zeby zylka miala lekki luz.
Co do samego grilla.. uwazaj przy wyciaganiu tego czarnego srodka, zebys nie polamal zatrzaskow, ciezko wyjac, ale mozna dac rade ja polamalem z 2 chyba <!-- s:P --> ale jak nie masz zamiaru tego zakladac spowrotem to olej zatrzaski.
Z siatka trzeba powalczyc... i to jest najgorsza robota... ja chcialem ja ladnie wyprofilowac, tak zeby siatka byla na rowni z ta chromowana obwodka z zewnatrz... ale nie udalo mi sie. Moze jakbym mial 2 grilla do zabawy, to bym zrobil to przez dluzszy czas...
Mocowalem to poprzez czesciowe przycisniecie obwodka( ta chromowana), a reszte przelecialem silikonem.Poki co trzyma sie juz chyba ponad rok, jezdzilem przy predkosciach max dla Fabki i nic sie nie odkleilo, mylem pod cisnieniem z bliska i tez nic sie nie stalo.
Jak bedziesz chcial foty to moge jakos moze w weekend zrobic, bo teraz mam w pizdziec egzaminow... fuckin' sesja....
-
[quote="Hildek"]Mocowalem to poprzez czesciowe przycisniecie obwodka( ta chromowana)[/quote]
A da się tą obwódkę wyrzucić?
-
Ja mojego grila /milotec/ miałam już od razu z siateczką pomalowaną na czarno tylko obwódka była do polakierowania :] <!-- s:] -->
-
[quote="MirekS"][quote="Hildek"]Mocowalem to poprzez czesciowe przycisniecie obwodka( ta chromowana)[/quote]
A da się tą obwódkę wyrzucić?[/quote]
Niestety nie. Jak nie bedzie tego chromu to beda zatrzaski na wierzchu. Ta obwodka chromowana przychodzi na obwodke plastikowa w kolorze nadwozia. Nie wiem czy dobrze tlumacze, ale ta ramka chromowa jest zamocowana centralnie nad plastikami mocujacymi, czyli te plastiki sa centralnie pod ramka No chyba zebys, jakos ta siateczke powyginal i na to z gory (z zewn str) sprobowal, ale to i tak bedzie to widac przez otworki w siatce te mocowania <!-- s:P -->
-
Zobaczę co wyjdzie, w sobotę się biorę za robótkę, dzięki [b]Hildek[/b] :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> .
-
[quote="MirekS"]Zobaczę co wyjdzie, w sobotę się biorę za robótkę, dzięki [b]Hildek[/b] :zdrowko: <!-- s:zdrowko: --> .[/quote]
Zycze powodzonka
-
Wymyśliłem już czym zastąpię żyłkę, a zarazem wyeliminuję wycinanie dziury - założę czarną opskę elektryczną <!-- s:) -->
-
nie bardzo rozumiem ? Wynika z tego ze zrozumiales, ze jak masz zylke to i masz dziure, a to wlasnie nie tak. Zylke puszczasz miedzy oczka siatki, a jej nie widac jak dobrze wymierzysz <!-- s:P -->
Opisz jak z ta opaska wymysliles
-
Jak wyjdzie będą zdjęcia <!-- s:) -->