Po wymianie liczników swieci się lampa immobilaizer
-
Witam serdecznie mam następujący problem
Po wymianie liczników świeci mi się kontrolka immobilaizera i nie można odpalić silnika czy ktoś ma pomyśl co z tym zrobić ?
Być może wystąpił błąd który trzeba usunąć vag ?Następne pytanie posiadam fabie z silnikiem htp 1.2 jak mogę sprawdzić ile ona właściwie ma koni bo z tego co wiem htp 1.2 sa robione w 4 wersjach
-
- Musisz jechać do gościa, który ma vaga i zna się na licznikach albo do ASO (150-200zł) aby ci go przeprogramowali (zmienili kod immobilaizera taki jaki miałeś w wcześniejszym liczniku). Bo innej możliwości niema. Samemu jest to trudne do zrobienia.
- Podaj oznaczenie silnika.
-
tak jak pisze [b]Dejwid46[/b], ponieważ w liczniku masz immobilizer
-
Nie jest to wcale takie trudne, o ile posiada się PIN i działający jeden kluczyk <!-- s:) -->
pozdro
-
http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewtopic.php?t=2929&highlight=immobilizer<!-- m -->
Tu jest to opisane jak wykonać -
a moc to chyba najłatwiej w dowodzie sprawdzić <!-- s;) --> i wtedy przelicz sobie na konie: w przyblizeniu 1 kW = 1,36 KM
-
[quote="ekaso"]Następne pytanie posiadam fabie z silnikiem htp 1.2 jak mogę sprawdzić ile ona właściwie ma koni bo z tego co wiem htp 1.2 sa robione w 4 wersjach[/quote]
Ale tylko w 2 wersjach mocowych.
Jednostka sześciozaworowa ma 54KM a dwunastozaworowa ma 64KM.
pozdro