Wygłuszenie maski Fabia II
-
Kupiłem nową Fabię II 1.2 12V 70 KM Classic i okazuje się, że nie mam wygłuszenia maski. Czy ktoś się z tym spotkał? Zakup wygłuszenia w ASO to 81zł ale chciałbym wiedzieć czy mnie nie nabili w butelkę i czy to wygłuszenie faktycznie poprawia komfort - czy jest różnica w poziomie hałasu w kabinie?
-
W mojej F1 też nie ma. Nie wydaje mi się że taki kocyk da jakiś efekt. Ale napewno zimą dłużej będzie trzymał temperaturę.
-
Ile to tworzywo da wytłumienia nie wiem, natomiast jest bardzo dobre jeśli chodzi o zabezpieczenie lakieru na zmianę temp z powodu ciepła od silnika.
-
przypominam, że chodzi mi o ozdobną osłonę plastikową zamocowaną na bloku silnika ale o materiałowo wygłuszenie maski podwieszone pod nią
-
Tzn masz goły silnik bez osłony :?: <!-- s:?: --> Jeszcze o tym nie słyszałem.
-
tak, silniki 1.2 nie mają ozdobnej osłony, wyjątkiem jest wersja 1.2 12V od wersji Style w zwyż ale nie o tą atrapę mi chodzi!!
-
[quote="nikon"]tak, silniki 1.2 nie mają ozdobnej osłony[/quote]
:przestraszony: <!-- s:przestraszony: --> A u mojego wujaszka jest fabrycznie przy 1.2. A tobie chodzi o ten kawałek szmatki co jest przyczepiony od spodu maski i się z nią podnosi...tak? -
brawo, ten kawałek szmatki nazywa się wygłuszeniem maski