Pasy ??
-
Witam, mam taki problem, w sumie ja tego nie zauważyłem, ale mój ojciec, że na tylnych siedzeniach, sa tylko 2 pasy, a gdzie jest trzeci ?
Czy ktoś z was też ma 2 ? bo przecież samochód jest 5 osobowy..
Pozdrawiam.
-
Trzeci jest, ale tylko biodrowy.
-
... i na dodatek pewnie schowany pod fotelem.
-
czekałem na taką odpowiedź, ale was zaskoczę , nie mam nawet tego biodrowego, obaliłem fotele, przeszukalem.. i nie mam <!-- s:) -->
-
to dziwne. Auto masz od nowości?? może ktoś grzebał i wyciągnął
-
A czy Twoja Fabka nie jest moze reminiscencja po czasach gdy ciezarowka bylo wszystko co mialo kratke? Przypomne tylko ze Fabia z kratka (tzw VAN) byla 4 osobowa - miala podlokietnik na stale i nie miala 5ego pasa. Moze Twoja jest przerobiona z takiej wlasnie wersji?
-
[b]yenerau[/b] właśnie mi to z ust wyjąłeś, u mnie w firmie wszystkie octy są 4 osobowe właśnie dlatego.
-
Yenerau, też to mi chodzi po głowie, kupiłem samochód od pierwszego właściciela, i skoda była właśnie zarejestrowana jako ciężarowy pojazd ja ją zarejestrowałem już jako samochód osobowy <!-- s:) -->
Nie zauważyłem tego wcześniej, i co muszę dać zamontować teraz pas ?Pozdrawiam.
-
Jak chcesz przewozic 5 osob to tak :hyhy: No chyba, ze jedna bedziesz wozil w bagazniku to wtedy nie musisz <!-- s;) -->
-
Si, ale nie powinno byc z tym problemu. O ile sie nie myle, to nawet jesli nie chcesz przewozic 5 osob to i tak w samochodzie powinno byc tyle pasow na ile jest zarejestrowany. Z drugiej strony nie wyobrazam sobie by ktos to sprawdzal.
-
A co z ubezpieczeniem bo wiem jak znajomi mieli auto zarejestrowane jako van 2 osobowy to tak było w ubezpieczeniu i gdby coś się stało to ubezpieczenie nie odpowiada za pozostałe.
-
Witaj !
Ja też rejestrowałem taką combi z bagażowej na osobową.
Jedno "ale" jest w przepisach bardzo istotne !!!
Montaż pasów (5- tych)musi być dokonany przez firmę która ma odpowiedni wpis w działalności gospodarczej nr. itd ,na okręgowej stacji diagnostycznej mieli te namiary.
Chodzi o to że właśnie w razie (odpukać !!!!!)wypadku pasy były "autoryzowanie"
założone. Sorry, że może Ci dołożyłem kłopotów, ale te nasze przepisy czasami są
no wiesz jakie...
miłego dnia
omron -
[b]POW[/b], Witam! Mam pytanko. Jestem nowym mieszkańcem Bydgoszczy. Czy zanasz może jakiegoś dobrego mechanika w naszym mieście? Pozdrawiam Tomasz
-
[b]smayli[/b], takie informacje to pisz w prywatnych wiadomościach, a nie gdzie popadnie.