Fabia pochylona w lewą stronę
-
Witam
Moja Fabia (1,2 HTP, 2004r) jest pochylona na lewą stronę. Wymieniałem sprężyny na tylnej osi (obie) dwa razy i za każdym razem jest to samo.
Co może być przyczyną tego przychylenia?Sławek gabryel
-
Mogła spaść jednym bokiem podczas produkcji lub transportu i nastąpiło trwałe skrzywienie płyty podłogowej.
-
Witam
Te skrzywienie raczej nie wynika z uszkodzeń podczas transportu, bo przez ostatnie cztery lata było wszystko OK.
Jednak ostatnio zmierzyłem skok sprężyn z przodu. Po lewej stronie między zwojami mam 25mm a po prawej 35 mm. Wszystko wskazuje na to, że to przednia lewa sprężyna ciągnie cały samochód na bok.
Czy możliwe jest, że sprężyna straciła swoje włąściwości? -
Jeśli chcesz to mam do sprzedania komplet sprężyn od 1.2 właśnie. Zmieniłem na obniżające i orginaly mi leżą. Jak coś to pisz <!-- s:) -->
-
Jeżeli wymiana tyłu nie pomogła to może faktycznie przednia daje popalić.
-
Jedno pytanie => masz instalacje gazową :?: przechylenie sie samochodu moze byc spowodowane butla co jest w bagazniku widzialem taki przypadek :dobani: <!-- s:dobani: -->
-
ja tez mam czasem przechylony na lewa strone tylko patrzac z tylu bo z przodu prosciutki
czy to ta plyta podlogowa by sie skrzywiła podczas transportu :?: <!-- s:?: --> -
Witam
Auto przechylone jest na lewą stronę patrząc od tyłu
Instalacji gazowej nie posiadamWczoraj byłem na przeglądzie w ASO. Sprawdzili auto i werdykt był następujący:
- sprężyny są dobre,
- do wymiany tuleje wahaczy, lewa jest dość mocno zużyta
- lekkie luzy na lewym drążku kierowniczym
oraz, co mnie troszkę zdziwiło, że na prawej stronie miałem w oponach ciśnienie 3,5 atmosfery a z lewej poniżej 2.
Wg panów z ASO te przechylenie jest efektem niewłaściwego ciśnienia w oponach oraz zużyciem tulei wahaczy
-
No z tym ciśnieniem 3,5 bara to zdrowo przecholowane, chyba miernik uszkodzony.