Skoda Fabia III FL 1.0 TSI Style Color by teopol
-
teopol to to wiem
-
Dzisiaj pojechałem do ASO w związku z skrzeczącym pedałem sprzęgła na ciepłym aucie. Zanim mnie przyjęli, to auto wychłodło i objawów brak Zaproponowano mi, że, jeśli mam czas, to żebym sobie pojeździł autem i od razu do nich zjechał jak to wystąpi. Długo czekać nie trzeba było. Po 20 minutach jazdy, wróciłem do ASO, udało się nagrać filmik i wysłać do gwaranta. Wstępna diagnoza to wysprzęglik. Czekamy na decyzję gwaranta
-
ja czegoś takiego nie mam. A mam już przebieg większy od Ciebie napewno
-
TOMUŚ w ASO też mi mówili, że nie ma tego typu sygnałów z Polski, więc pewnie pierwszy przypadek. Więc pewnie będą eksperymentować
-
teopol z polski
Ja jak zgłaszałem że mi szarpie co jakiś czas na wolnych obrotach to w ASO mi powiedzieli że Skoda wie o tym i nic nie robi, zrobiła po dzień dzisiejszy. A ja tak jeżdże. Skoda podobno miała też od francuskich klientów że im się to samo dzieje
-
Serwisy Skody to jest dramat ogólnie rzecz ujmując.
-
teopol wszystko zależy od podejścia. Moim zdaniem jest to podejście w stylu chce mieć spokój i zbywam klienta lub druga wersja ja w to się nie mieszam i niech klient sobie jakoś radzi.
Ja do "pandemi" serwisowałem w ASO w Czechach i byłem zadowolony. Faktem jest że na nie które rzeczy musiałem ich "urabiać" ale ok. Minus był taki że było daleko i trzeba było brać wolne w pracy aby tam coś załatwić. Kolejna wada to ceny oleju silnikowe - to jest tam dramat na maxa. Ale w ogólnym rozrachunku jestem na plus dla czechów. Ale jak korona sie się skończy to wracam tam z pewnością bo jest do czego i warto
-
TOMUŚ a to ciekawe. Ja do Ostrawy miałbym ... 60-80 km
-
Teraz nie polecam tam jechać. U nich covid jest o wiele gorszy niż u nas. Ja do ostravy mam około 75, 90 km, zależy w który rejon. Bo na getto mam bliżej niż 90 km. W ostravie jest ciężko znaleźć dobry serwis a poza ostravą już jest lepiej ale luxusów nie ma.
-
12.11.2020 wymiana wysprzęglika w ramach gwarancji zaoszczędzone ok. 1000 zł
-
W silnikach 1.0 mpi tam też z sprzęgłem były problemy i wystarczyło wyregulować linki i było juz wszystko ok. U nas niestety tego sie nie da , bądź jest na tym słaby biznes
-
U mnie wysprzęgnik "zgrzytał" jak stara sprężyna
-
a to inna rzecz
-
Może kogoś zaciekawi, ale tak świecą BiLED w Fabii. Światła mijania i światła drogowe:
-
Światła robią robotę
-
skodziarz napisał w Skoda Fabia III FL 1.0 TSI Style Color by teopol:
Światła robią robotę
Jeszcze jak chociaż po dwóch ostatnich dniach, zrobieniu ponad 600 km w trasie w pogodzie jaka była (błoto pośniegowe, sól), przed autem nic nie widzę, ale nawet nie miałem kiedy tych lamp wyczyścić
-
Spryskiwacze by się przydały
-
TOMUŚ napisał w Skoda Fabia III FL 1.0 TSI Style Color by teopol:
Spryskiwacze by się przydały
Miałem w dwóch poprzednich autach i mało to pomagało. Na zasadzie, spełnienia przepisów to było
-
moim zdanie spryskiwacze pasują do soczewek i do ori ledów . Do innego typu lamp nie pasuje to.
teopol Też tak sądzisz?Powiem ci tak że jak zamawiasz spryskiwacze to masz kontrolkę plynu . Bo to jest w pakiecie. Ale w F2FL i F3FL można kupić samą kontrolkę za małe pieniądze a spryskiwaczy nie. Cena jaka była za kontrolkę to mniej więcej 100, 150 zł, gdzie dołożenie tego w tych pięniądzach nie idzie.