Średnie zużycie paliwa w naszych fabiach
-
Wróciłem z wakacji, podsumowując 2200km pękło, średnie zużycie 6,1l/100km. Klima pracowała 90% trasy. Autko full doładowane plus 4 osoby. Także miała turbina co napędzać. Prędkości różne, sumując pełny wachlarz od min do max. Jeden zaliczony korek na zjeździe z autostrady mający 7,5km, żeby było ciekawiej na nowo otwartym odcinku A1 za łodzią w stronę gdańska. Normalnie kpina GDKiA, stałem 2h20min.
-
Bo to są nasze realia. Jak ktos stoi w korku 2godz prze bramkami a dopiero przy bramce szuka kwitu i kasy. Brak szacunku dla innych.
Wracajac do tematu. Jak bym nie jechał 5.7litra i nie chce więcej.
Testowane na trasach
Warszawa - Krynica Morska - Warszawa, trasa nr 7
Warszawa - Zakopane - Warszawa, trasa nr 7
Warszawa - Kraków - Warszawa, trasa nr 7
Wszystkie 100% z klima bo pech chciał że zawsze jechałem w mega upaly. Bo kto to słyszał żeby o godz 7.30 bylo 27 stopni.Prędkości w większości 160.
-
[quote="Adrian"]Bo to są nasze realia. Jak ktos stoi w korku 2godz prze bramkami a dopiero przy bramce szuka kwitu i kasy. Brak szacunku dla innych.
[/quote]Ten odcinek za łodzią jest jeszcze bezpłatny bo nie jest dokończony, przyczyną tych korków tam jest sygnalizacja świetlna która się znajduje po zjeździe z autostrady.
-
MirekS, a gdzieś Ty tam stał w korku? Musiałeś trafić na jakiś szczyt powrotów, bo jak ja leciałem w niedzielę 11 sierpnia to było bardzo luźno na całej trasie.
-
Było to w sobotę 3 sierpnia rano ... jak jechałem na północ.
-
u mnie 8-9 litrów schodzi
-
[quote="MirekS"][quote="Adrian"]Bo to są nasze realia. Jak ktos stoi w korku 2godz prze bramkami a dopiero przy bramce szuka kwitu i kasy. Brak szacunku dla innych.
[/quote]Ten odcinek za łodzią jest jeszcze bezpłatny bo nie jest dokończony, przyczyną tych korków tam jest sygnalizacja świetlna która się znajduje po zjeździe z autostrady.[/quote]
Ale na którym zjeździe tyle stałeś ?A w temacie wątku... średnie spalanie na trasie Łódź-Cieszyn-Bratysława-Zalaegerszeg-Zagrzeb-Korcula (ok.1600km) 7,1 l/100km, jazda w 80% bez włączonej klimy, na autostradach prędkość pomiędzy 120 a 160 km/h; drogi lokalne różnie 40-120 km/h; opony 195/55 R15, 4 osoby, pełny bagażnik, podobna trasa dwa lata temu na oponach 165/70 R14 wyszła 6,7 l/100km, ale pewność w zakrętach bez porównania, warto te 0,4l/100km dolać <!-- s;) -->
-
[quote="Herma"]u mnie 8-9 litrów schodzi[/quote]
Coś dziwnie dużo wychodzi.Mi w Polo 9N ten silnik zimą palił ok 7,6 l/100 km.W lecie do 6,5-6,7 l/100 km max.
-
Ja też pójdę za przykładem forumowiczów i pochwale się spalaniem swojej Skody Octavii 2.0 TDI - latem (bo mam ją od niedawna) spala w mieście 7, a w trasie 6. Ciekawe co będzie w zimie - pewnie wzrośnie do jakichś 8 czy 9 l.
-
Ostatnio trasa Mosina k/Poznania-Świnoujście i z powrotem ponad 700km spalanie w granicach 6,8-7L więc w trasie jest do przyjęcia <!-- s;) -->
-
Moja pali 7l na 100km <!-- s:) -->
-
Średnie zużycie paliwa na VI zlot FCP wyniosło 5,2l/100km.
Tu duży ukłon :padam: dla naszego Leniwca <!-- s:) --> gdyby nie on znów nie zszedłbym poniżej 6 litrów.
-
7,5l ale nie narzekam <!-- s:) -->
-
A u mnie po mieście potrafi spalić z 9 <!-- s:/ -->
-
u mnie 5~6 l w mieście
[url=http://aurore.pl/]oprawki ray ban[/url]
-
w mieście sporo. jakieś 9litrów
-
na pewno mniej niż 8l
-
Gaz tak około 10l będzie.
-
Hmmmm... w mieście 10l, a w trasie około 8.
-
W trasie rekordowo zeszłam poniżej 8l a w mieście czasem nawet ponad 10.