Dioda temp silnik

Topic created · 7 Posts · 2434 Views
  • Kiedy samochód jest zimny po zapalaniu auta wyskakuje mi kontrolka od temp. silnika i pika 3 i daje sygnał akustyczny. Wskaźnik temp jest w normie i podczas jazdy zachowuje się normalnie. Jedynie ta kontrolka, problem znika po ponownym uruchomieniu auta. Wystarczy zgasić auto i ponownie go uruchomić i kontrolka już nie miga. Nie dzieje sie to również gdy silnik jest ciepły. Czy może być to wina czujnika :?: Proszę fachowców o odpowiedź 🙂 <!-- s:) -->

  • to moze byc ten czujnik co jest w zbiorniczku wyrownawczym bo tez mialem tak i tam jest zabrudzony czujnik

  • Witam
    Moja tesciowa tez miala ten problem z kontrolka w takim samym silniku, wymieniali jej 2 razy zbiornik wyrownawczy(pojawialy sie w nim farfocle-pozniej okazało sie ze to był zemulgowany olej), wymiana uszczelki pod głowicą rozwiązała problem, tylko zastanawia mnie fakt ze uszczelka powiedziała papa przy 50 tys. km przebiegu. :mur: <!-- s:mur: -->

  • [b]adam79[/b], bo to była wada fabryczna w naszych silnikach

  • Dlatego zarejestrowałem się na fcp.pl żeby się o tym przekonać, ja naszczęście w swoim civicu 8g nie doświadczyłem jak narazie wad fabrycznych i chorób wieku dziecięcego. Sam polecałem teściowej fabkę, bo była z książką serwisową, kupiona w salonie mieszczącym się 2 kilometry od msca zamiszkania teściowej więc możnabyło wsio sprawdzić. Fabka miała 40 tys. km przebiegu, przejechała nią 10 tys. a tu taki zonk :ups: , ale po wymianie jak narazie wszytko gra i buczy 🆗 <!-- s🆗 -->

  • [quote="adam79"]ale po wymianie jak narazie wszytko gra i buczy 🆗 <!-- s🆗 -->[/quote]
    a szlifa głowicy zrobiłeś :?:

  • To teściowej autko, nie wiem czy szlif był robiony na 100% ale po około 12tys. kilometrów przebiegu zapomniała o diodzie, farfoclach i w.....jącym dźwięku 🆗 <!-- s🆗 -->

Log in to reply