Potrzebny schemat bezpieczników!!!
-
Ojciec kupił fabie i synek jako nadworny mechanik ma naprawić światła. Poszedł bezpiecznik od świateł mijania i nie mogę go namierzyć! Dodam że ojciec długo pracuje i mogę to naprawić dopiero około 19 a mamy zimę. Sprawdzałem wszystkie i nie znalazłem!
-
prawe światło mijania nr 50 bezpiecznik 15 A
lewe światło mijania nr 54 bezpiecznik 15 A -
podziękował!!! Okazało się że poszły obydwie H7!!! :mur: <!-- s:mur: -->
-
By się nie paliły często żarówki, przekaż tacie by zaświecał i gasił światła na włączonym silniku. Włączanie i wyłączanie świateł mijania z stacyjki skraca ich życie. Niestety fabia tak ma.
-
[quote="MirekS"]Włączanie i wyłączanie świateł mijania z stacyjki skraca ich życie. Niestety fabia tak ma.[/quote]
fakt
brak też niestety przekażniczka wyłączającego te światła podczas rozruchu silnika, co też im latek nie dodaje -
[quote="Norek"]brak też niestety przekażniczka wyłączającego te światła podczas rozruchu silnika[/quote]
Jest taki przekźnik, przynajmniej u mnie, z tym, że ja z niego nie korzystam.
-
Panowie.. a nie ma w każdej fabce schematu bezpieczników na zaślepce przykrywającej skrzynkę z bezpiecznikami? U mnie właśnie tak jest. Poza tym instrukcja obsługi - tam jest wszystko.
-
lub niech podjedzie do tzw ASO i zakupi kabelki oporowe , koszt niewielki
a zarówki sie tak nie palą , montaz prościutki - jest to przelokta miedzy żarówka a wtyczką -
jakiś czas temu była akcja w ASO na wkładanie tych kabelków podczas przeglądu za free
w mojej założyli na długie!!! wciskając że tak ma być,
nadal co pół roku wymieniam przepalone -
[quote="Norek"]
nadal co pół roku wymieniam przepalone[/quote]Więc zastosuj mój patent - włączaj i wyłączaj światła zawsze przy zapalonym silniku.
-
[quote="MirekS"]
Więc zastosuj mój patent - włączaj i wyłączaj światła zawsze przy zapalonym silniku.[/quote]
dla mnie to standart w obsłudze każdego auta
weszło w nawyk i inaczej już nie umiem :piwo: <!-- s:piwo: --> -
No to nieco się dziwię, odkąd ja stosuję ten patent spaliła mi się tylko jedna żarówka za bodaj 5 lat.
-
po lektórze tego forum dochodzę do wniosku że takie efekty może powodować mokra instalacja elektryczna
nic przy niej nie robiłem, a teraz mróz po pachy :rozpacz: <!-- s:rozpacz: --> -
witam!! podłączę się do tematu mam bardzo proste dla WAS pytanie. Gdzie znajdują się bezpieczniki w fabii 1.9TDI za groma nie mogę ich namierzyć.
pozdrawiam -
Jak to kiedyś napisałem na forum konia z rzędem dla tego co bez książki obsługi zlokalizuje bezpieczniki.
Po otwarciu lewych przednich drzwi masz boczną czarną maskownicę, ściągasz ją i masz wszystko na wierzchu <!-- s:) --> . -
[quote="MirekS"]boczną czarną maskownicę, [/quote]
Bok od deski rozdzielczej