Witaj na forum Fabia Club Polska

Potrzebny schemat bezpieczników!!!

Topic created · 16 Posts · 8013 Views
  • Ojciec kupił fabie i synek jako nadworny mechanik ma naprawić światła. Poszedł bezpiecznik od świateł mijania i nie mogę go namierzyć! Dodam że ojciec długo pracuje i mogę to naprawić dopiero około 19 a mamy zimę. Sprawdzałem wszystkie i nie znalazłem!

• prawe światło mijania nr 50 bezpiecznik 15 A
    lewe światło mijania nr 54 bezpiecznik 15 A

• podziękował!!! Okazało się że poszły obydwie H7!!! :mur: <!-- s:mur: -->

• By się nie paliły często żarówki, przekaż tacie by zaświecał i gasił światła na włączonym silniku. Włączanie i wyłączanie świateł mijania z stacyjki skraca ich życie. Niestety fabia tak ma.

• [quote="MirekS"]Włączanie i wyłączanie świateł mijania z stacyjki skraca ich życie. Niestety fabia tak ma.[/quote]
    fakt
    brak też niestety przekażniczka wyłączającego te światła podczas rozruchu silnika, co też im latek nie dodaje

• [quote="Norek"]brak też niestety przekażniczka wyłączającego te światła podczas rozruchu silnika[/quote]

Jest taki przekźnik, przynajmniej u mnie, z tym, że ja z niego nie korzystam.

• Panowie.. a nie ma w każdej fabce schematu bezpieczników na zaślepce przykrywającej skrzynkę z bezpiecznikami? U mnie właśnie tak jest. Poza tym instrukcja obsługi - tam jest wszystko.

• lub niech podjedzie do tzw ASO i zakupi kabelki oporowe , koszt niewielki
    a zarówki sie tak nie palą , montaz prościutki - jest to przelokta miedzy żarówka a wtyczką

• jakiś czas temu była akcja w ASO na wkładanie tych kabelków podczas przeglądu za free
    w mojej założyli na długie!!! wciskając że tak ma być,
    nadal co pół roku wymieniam przepalone

• [quote="Norek"]
    nadal co pół roku wymieniam przepalone[/quote]

Więc zastosuj mój patent - włączaj i wyłączaj światła zawsze przy zapalonym silniku.

• [quote="MirekS"]

Więc zastosuj mój patent - włączaj i wyłączaj światła zawsze przy zapalonym silniku.[/quote]
    dla mnie to standart w obsłudze każdego auta
    weszło w nawyk i inaczej już nie umiem :piwo: <!-- s:piwo: -->

• No to nieco się dziwię, odkąd ja stosuję ten patent spaliła mi się tylko jedna żarówka za bodaj 5 lat.

• po lektórze tego forum dochodzę do wniosku że takie efekty może powodować mokra instalacja elektryczna
    nic przy niej nie robiłem, a teraz mróz po pachy :rozpacz: <!-- s:rozpacz: -->

• witam!! podłączę się do tematu mam bardzo proste dla WAS pytanie. Gdzie znajdują się bezpieczniki w fabii 1.9TDI za groma nie mogę ich namierzyć.
    pozdrawiam

• Jak to kiedyś napisałem na forum konia z rzędem dla tego co bez książki obsługi zlokalizuje bezpieczniki.
    Po otwarciu lewych przednich drzwi masz boczną czarną maskownicę, ściągasz ją i masz wszystko na wierzchu 🙂 <!-- s:) --> .

• [quote="MirekS"]boczną czarną maskownicę, [/quote]

Bok od deski rozdzielczej

Log in to reply