[F1] Diody
-
Jak dla mnie zbedny wydatek. Czerwone to jeszcze mruga jak jest zamkniete, a zielone podczas jazdy przeciez nie bedzie mrugac ze otwarte.
-
Jest to jednorazowe mrugnięcie
-
[quote="Zygus"]Jak dla mnie zbedny wydatek.[/quote] tez tak uwazam :] <!-- s:] -->
-
wydatek jest rzędu kilku złotych, dwukolorowa dioda podłaczona jest prawdopodobnie do popychacza centralnego zamka, stąd jest mrugnięcie podczas otwierania czy zamykania.
Potrzeba jest dioda dwukolorowa za ok 1,5 zł i 1,5 m przewodu za taka samą cene, czyli koszta to 3zł i troche zabawy.Ogólnie bajer zbędny wg mnie, przeciez po ryglu zamka juz widziny czy otwarte czy zamkniete jest <!-- s:) -->
-
czesto w rygielku jest dioda od alarmu mruga gdy aktywny..
-
[quote="manii"]czesto w rygielku jest dioda od alarmu mruga gdy aktywny..[/quote]
Pierwsze słyszę. U mnie mruga jak sa zamknięte drzwi.
-
[quote="Zygus"][quote="manii"]czesto w rygielku jest dioda od alarmu mruga gdy aktywny..[/quote]
Pierwsze słyszę. U mnie mruga jak sa zamknięte drzwi.[/quote]
To jest dioda informująca o centralnym ryglowaniu zamków, o alarmie ( jak jest ) powinna być druga, no chyba, że gość montujący alarm podpiął się pod tą, tylko, że wtedy w razie awarii któregoś z układów, wizualnie nie zlokalizujesz które zabezpieczenie nie działa.
-
Dioda sygnalizuje tzw. deadlock jeśli jest "uzbrojony"
[u]fabryczny alarm[/u] również jest sygnalizowany tą diodąfabryczny alarm diagnozuje sie VAGiem (chyba)
-
zmieniłbym jeszcze :
-
małe zegary temp , paliwo - podśwetlenie na niebiesko i czerwone wskazówki ( ale trzeba znac knif )
-
na gałce przełacznika świateł dałbym czerwoną diode
-
na gałkach ustawienia temperatury ( panel tempert ) też bym wymienił diody na czerwone
tak by wszystko ze sobą grało tzn zegary do pozostałych elementów ( zegary niebiesko - czerwone ; pozostałe rzeczy niebieskie )
-
-
Wszystko pięknie ładnie ale dlaczego tak dużo koloru czerwonego? <!-- s;) -->
W mracu będę w Polsce wrzuce fotki swoich zegarów
-
mi sie podoba. Ile cie to wynioslo??
-
:super: <!-- s:super: --> dobra decyzja z tym niebieskim podswietleniem pasuje do Twojego koloru
masz jakiegos znajomego co sie tym zajmuje? -
myslalem nad tym masz jakies namiary a niego
-
witam i chce powiedzieć że najlepiej kontaktować się ze mną na gg bo nie zawsze moge odebrać telefon pozdrawiam "Adam"
-
vanhouse zaszalałeś - wygląda :super: <!-- s:super: -->
-
no mi sie tez podoba i mam zamiar sobie zmienic podswietlenie. bo juz chodzi to z mna dlugie miesiace. Mam pytanko czy to ta dioda:
http://www.piekarz.pl/index.php?page=offer&item=546<!-- m -->
nie znam sie za bardzo a cena bardzo dobra chyba najtańsza jaka znalazłem! -
A jak mocowales zwykle? wierciles plytke ?
-
Chyba masz inne zegary. Ja nie mialem otworow pod smd.
-
Po zdjeciach widać że spoko to wygląda, lans jest;) jak tylko ciepło się zrobi po staram sięrozebrać te dziadostwo i wlutowac kolorwe diodki;) tylko takie moze i głupie pytanie <!-- s:P --> jak to się sprawuje podczas jazdy nocą? czy te aby niebieskie diody nie kują za bardzo po oczach?
-
[quote="vanhouse"]Może zależy od rocznika. Ja miałem otwory na 99%
Zapytaj [b]Młodego[/b] Też przy tym dłubał więc pewnie wie <!-- s:) -->
A co zmieniasz podświetlenie?[/quote]
No nie wiem, moze czym sie roznily plytki.
Ja juz z 3 lata na zmienionych smigam
[quote="jasiek"]Po zdjeciach widać że spoko to wygląda, lans jest;) jak tylko ciepło się zrobi po staram sięrozebrać te dziadostwo i wlutowac kolorwe diodki;) tylko takie moze i głupie pytanie jak to się sprawuje podczas jazdy nocą? czy te aby niebieskie diody nie kują za bardzo po oczach?[/quote]
Ja mam regulacje podswietlenia wnetrza, ale i tak caly czas swieca najmocniej