Kierunkowskazy
-
Witam...mam problem z kierunkowskazami a raczej z brzeczykiem do nich. Poprostu nie maja sygnalu. Jest to troszke denerwojace bo nie wim czy sa wlaczone czy tez nie. Poprosze o porade.... <!-- s:| -->
-
Czy faktycznie działają?Ten dźwięk pochodzi z przekaźnika.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
-
Tak...napewno dzialaja wszystkie ...z tym ze gdzies na jakims forum pisalo ze mogl pasc jakis glosniczek i trzeba rozbierac licznik bo tam wlasnie jest. Jak by cos to moja fabka jest z 2005 roku.
wolal bym osobiscie zeby padl przekaznik...bylo by mniej roboty <!-- s;) -->
Prosze o odpowiedz i pozdrawiam -
Sprawdź może jeszcze kawałek na ręcznym przejechać... Jak zapika to nie wiem :lol: <!-- s:lol: -->
A jeśli nie to głośniczek za zegarami Ci padł.
Znalazłem na allegro taki właśnie do wszystkich VAG od 2003r. za 14 zł, gość nawet wstawił w ogłoszeniu instrukcję. -
Gocu...a masz JAKĄŚ instrukcję, jak rozebrać zegary i dostać się do głośniczka, bo żeby dostać się do przekazników to wiem jak to zrobić.... ale ten nieszczęsny głośnik to chyba jakaś masakra.... <!-- s -->
[size=150][color=#FF0000][b]PROSZĘ O PISANIE BEZ BŁĘDÓW ORTOGRAFICZNYCH Pozdrawiam Goldi[/b][/color][/size]
-
Sam chciałem kiedyś to robić w Golfie IV...
Sam demontaż nie jest trudny, gorzej z ulepieniem tego raz jeszcze. Mi kumpel pomagał.
Jeśli masz jakiegoś znajomego mechaniora albo "dłubka", który zna się i dłubie w autkach lepiej od Ciebie to nich Ci pomoże.
Sporo instrukcji znajdziesz na forach, wystarczy kontakt z wujem Google <!-- s;) --> -
Wymiana głośniczka w liczniku nie jest trudna. Więcej roboty jest z ustawieniem wskazówek.
Robiłem to w liczniku F1. Mogę pomóc w wymianie. -
Panowie licznik mam rozebrany...ale tam jest nie głosniczek ale buzzer
Problem polega na tym, ze nie mogę tego nigdzie dostać. Prosił bym o pomoc... :oops: <!-- s:oops: --> -
kurczę ...nie pamiętam jak sie fotki wstawiało zaraz spróbuje ogarnąć.
-
Link usunięty,
Spróbuj przez serwer zewnętrzny, np fotosik.pl
Kapi. -
chyba ta fotka to nie weszła,....hmmmm <!-- s:| -->
-
Spróbuj przez fotosik.pl
tapatalk
-
na razie nie wstawie fotki....ale w takim razie pytanko mam ...Czy zamiast buzzera może być głośniczek ? Bo gość który sprzedaje jedno i drugie mówi ze nie ma to znaczenia....hmmmm
Ciekawe :roll: <!-- s:roll: --> -
Panowie....Jest lepszy numer !!!!
U elektryka działa ...Zgłupiałem.
Ale jest tu dziwna rzecz bo po 2003 roku podobnierz montowane były głośniki a nie buzzery a ja mam 2005 i jest buzzer. :shock: <!-- s:shock: -->
Chyba ze wymienili wczesniej te zegary, ale elektryk mówi ze zalezy jaki dostawca zegarów.
Dziwne ze u niego działa a w samochodzie nie....kazał podjechać autem. Chyba ze był zimny lut przelutował i działa. Czy moze jeszcze być coś walniętego ? :twisted:Przyczyna ...
Działają kierunki ale sygnał nie ma.
Przy otwartych drzwiach i wyciągniętych kluczykach sygnału brak
Na ręcznym tez brak sygnałPozdrawiam
-
Umiesz zrobić test licznika w grupie 17 ?
Sygnał powinien być jak zalaczysz światła. Bez kluczyka.tapatalk
-
Niestety nie umiem testu robić... <!-- s:| -->
-
aaaa jedna Panowie buzzer padł. Jeszcze raz wczoraj elektryk sprawdzał i rzeczywiście zaczoł charczeć....
Teraz zamówić i zamontować i wszystko na ten temat <!-- s:D --> -
Witajcie ....wyglądało to na buzzer...elektryk przelutował na głośnik. Wszystko działa, ale niestety wskaznik paliwa działa jak by za wysoko czyli jak wskakuje ,,rezerwa sygnałowa,, to wskaznik jest jeszcze za czerwonym polem.
Mieliście taki przypadek....czy to się wyrówna ? ale w to wątpię. Czy trzeba znowu wszystko zdejmować i poprawiać ? :evil: <!-- s:evil: --> -
Ustawienie tego wskazania można skorygować vcds
Na forum powinna być już wskazówka co zmienić. Chyba że fizycznie ktoscci wskazówkę przestawił w co wątpię.tapatalk
-
Jak dzwoniłem do elektryka zeby umówić się zeby to poprawił to powiedział ze teraz trzeba było by ją przestawić o jakieś 2,3 minimetry w dół.
Powiedział ze to poprawi ale dzwonię do niego 3 dzień a on nie odbiera telefonów. :evil: <!-- s:evil: -->
To teraz, to chyba mechanicznie trzeba to zrobić...chyba...???