Lucyferusiek - Witam Was
-
[quote="Lucyferusiek"]I tak Tomuś > zajarzyłam o którą piosenkę chodzi <!-- s:D -->[/quote]
To napisz mi tytuł . Ale wiesz doszła jeszcze jedna . to napisz mi obie [/quote]
Ja kojarzę tylko "Baśkę"
-
Jak widać wszystko dzieje się za moimi plecami, oj nieładnie, nieładnie Wybaczcie, ale wytrwale zajmuję się moją Skodziunią...zagubiłam się trochę i nie kupiłam niektórych części, taki drobnostek i stanęłam w miejscu ;/ Ale już nadrabiam i może we wtorek zabiorę ją na spacer <!-- s:D -->
Nie przeszkadzajcie sobie, rozmowa jest jak najbardziej wskazana :hurra:
-
No to musimy Twoją Skodzinę kiedyś spotkać i zobaczyć <!-- s:P -->.
Pozdrawiam
sid -
[quote="TOMUŚ"]
No to prosze :kwiatek: . A może chcesz ten kwiatek z dodatkiem <!-- s:D -->
tyko niy godej że niySzlachta ... ale cosik mi tu nie pasi . Koleżanka Lucyferusiek się nic nie wypowiada tylko my se gadamy
[color=#FF00FF][b]Wrona[/b][/color] ja chyba wiem skąd Dohtór się tego nauczył Jest taka piosenka pt."Zawsze coś (oj tam oj tam)" i pewnie od teho on sie nauczył i teraz nam tu pisze [/quote]
Jeja, dostałam kffiatka! Z jakim dodatkiem?? :chytry:
Aaaa... nie znam tego utworu, pewnie nie moje klimaty
-
[quote="sid"]No to musimy Twoją Skodzinę kiedyś spotkać i zobaczyć <!-- s:P -->.[/quote]
Ładnie, ładnie już się umawia, a dopiero koleżanka tu zajrzała.Bo ją przestraszysz i ucieknie od nas. -
[quote="Goldi"][quote="sid"]No to musimy Twoją Skodzinę kiedyś spotkać i zobaczyć <!-- s:P -->.[/quote]
Ładnie, ładnie już się umawia, a dopiero koleżanka tu zajrzała.Bo ją przestraszysz i ucieknie od nas.[/quote]Aż taka bojaźliwa nie jestem ;D
Może wreszcie będzie dane komukolwiek spotkać się z moją Skodziunią, bo póki co od zakupu choruje biedaczka, ehh zrobiłam interes życia
-
Co jej dolega?Co z nią nie tak?
-
[quote="Goldi"]Co jej dolega?Co z nią nie tak?[/quote]
Aj, miała jakieś dziwne jazdy i olej był w płynie chłodniczym. Zatem zaczęliśmy od uszczelki w głowicy, z planowaniem etc. Okazało się, że chodzi o pierścienie miedziane pod tulejami. Teraz czyścimy wszystkie zawory i te inne pierdoły. Ale przy okazji wyszły też kwestie z termostatem, czujnikiem cofania...i jeszcze zacinają się przyciski od szyb Także chyba wszystko po kolei. Jeszcze muszę poszukać info o dokręceniu głowicy po 100 tyś. Chyba wszystko idzie już w dobrą stronę, a przynajmniej taką mam nadzieję <!-- s:D -->
-
No to czekamy na efekty foty.
P.S. Odnośnie szyb to zerknij do wiązki w drzwiach kierowcy.Zobacz w jakiej jest kondycji.Ja już to przerabiałem. -
[quote="Lucyferusiek"][quote="Lucyferusiek"]I tak Tomuś > zajarzyłam o którą piosenkę chodzi <!-- s:D -->[/quote]
To napisz mi tytuł . Ale wiesz doszła jeszcze jedna . to napisz mi obie [/quote]
Ja kojarzę tylko "Baśkę" [/quote]
A ja kojarzę jeszcze taką piosenkę "Kasiu , Katarzyno" . Ja nie wiesz co i jak to załącz sobie jutube i tam to na pewno będzie.[quote="Wrona"][quote="TOMUŚ"]
No to prosze :kwiatek: . A może chcesz ten kwiatek z dodatkiem
tyko niy godej że niySzlachta ... ale cosik mi tu nie pasi . Koleżanka Lucyferusiek się nic nie wypowiada tylko my se gadamy
[color=#FF00FF][b]Wrona[/b][/color] ja chyba wiem skąd Dohtór się tego nauczył Jest taka piosenka pt."Zawsze coś (oj tam oj tam)" i pewnie od teho on sie nauczył i teraz nam tu pisze [/quote]
Jeja, dostałam kffiatka! Z jakim dodatkiem?? :chytry:
Aaaa... nie znam tego utworu, pewnie nie moje klimaty [/quote]
A jaki chcesz dodatek?
Ja proponuję pusiolka w policzek[quote="Lucyferusiek"][quote="Goldi"][quote="sid"]No to musimy Twoją Skodzinę kiedyś spotkać i zobaczyć .[/quote]
Ładnie, ładnie już się umawia, a dopiero koleżanka tu zajrzała.Bo ją przestraszysz i ucieknie od nas.[/quote]Aż taka bojaźliwa nie jestem ;D
Może wreszcie będzie dane komukolwiek spotkać się z moją Skodziunią, bo póki co od zakupu choruje biedaczka, ehh zrobiłam interes życia [/quote]
Skody miło się odwdzięczają. Jeszcze będziesz pisała że jak fajnie mieć fabcie .
[quote="Lucyferusiek"][quote="Goldi"]Co jej dolega?Co z nią nie tak?[/quote]
Aj, miała jakieś dziwne jazdy i olej był w płynie chłodniczym. Zatem zaczęliśmy od uszczelki w głowicy, z planowaniem etc. Okazało się, że chodzi o pierścienie miedziane pod tulejami. Teraz czyścimy wszystkie zawory i te inne pierdoły. Ale przy okazji wyszły też kwestie z termostatem, czujnikiem cofania...i jeszcze zacinają się przyciski od szyb Także chyba wszystko po kolei. Jeszcze muszę poszukać info o dokręceniu głowicy po 100 tyś. Chyba wszystko idzie już w dobrą stronę, a przynajmniej taką mam nadzieję [/quote]
Głowicę zawsze dokręca się jednakowo. Nie ważnie ile masz na tacho. Ważne jest to aby była nowa uszczelka pod głowicą. Na sobie przerabiałem zakładanie starej uszczelki , ale tego nikomu nie polecam. Faktem jest że wszystko chodziło i oleju w płynie chłodniczym nie miałem. Ale w zimie to trza było się trochę na kręcić zanim załapał
Przyciski do szyb to nie jest droga sprawa więc można się szarpnąć na nowe i ori . -
Przy wymianie uszczelnki pamiętać trzeba o planowaniu.
-
Moi Drodzy póki, co ze Skodziunią wszystko ok:)
Oczywiście uszczelka w głowicy nowa i głowica po planowaniu W ogóle dopieszczona jest maksymalnie i chyba jest zadowolona. Dobrze mi się nią jeździ (nie wspomniałam, że niedzielny kierowca ze mnie? hi hi hi <!-- s:) -->).
W dalszym ciągu małe płukanko jest uskuteczniane żeby te wszystkie przewodziki wyczyścić, aczkolwiek mój mąż niecierpliwy założył nowy pojemniczek od płynu chłodniczego i już wygląda jak stary;/ Ale może da się jeszcze go ładnie wyczyścić.
Niemniej jednak dzisiaj już dzień minął sprawnie i przyjemnie :hurra:pozdrawiam
-
No to super.Trzeba było przepłukać układ bo pewnie pozostałości syfu zostały.Czekamy na świeże zdjęcia Fabki.