Witaj na forum Fabia Club Polska

Skrzypiące drzwi

Topic created · 7 Posts · 1678 Views
  • Witam.Gdy za oknem lato czyli ponad 25 C to moje tylne drzwi skrzypią przy otwieraniu i zamykaniu. Mam wrażenie że to ograniczniki.Smarowałem ( towotem, silikonem ,olejem) i nic. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić i czy to właśnie te ograniczniki?

• ja smaruje zawiasy i pomaga. Najlepiej przesmaruj wszystkie ruchome czesci 😄 <!-- s:D -->

• Towot, LT-43, czy cokolwiek tego typu powinno pomoc. Musisz obficie przesmarowac ograniczniki i poruszac drzwiami. U mnie zawsze pomaga.

• Mam taki sam problem. Najbardziej mnie to wkurza pod jakimś supermarketem albo na mieście. Człowiek chce coś wyciągnąć a tu jakbym szope otwierał. Smarowałem ograniczniki WD-40 i nic to nie dało a co więcej po tym zabiegu skrzypiały mocniej. Chciałem przesmarować zawiasy ale tam nie ma jak wcisnąć tawotu.

• WITAM

Jeżeli chodzi o drzwi skrzypiące przy otwieraniu i zamykaniu (miałem kiedyś w mojej FABII ten sam problem) proponuję BIAŁY SMAR PÓŁSTAŁY HSW-100 firmy WURTH. I PO PROBLEMIE !!!!!! 🆗 <!-- s🆗 -->
    SPOKOJNIE MOŻNA NABYĆ NA ALLEGRO

Pozdrawiam
    niuniek54

• U mnie przeszło po smarowaniu wazeliną techniczną, faktycznie po WD-40 jeszcze gorzej skrzypiały. Ale nie smarowałem zawiasów tylko ograniczniki.

• hehe ale kombinujecie 😛 najproszty smar tu wystarcza, a takim jest cos na bazie LT-43 moze byc litowy, miedziany, grafitowy, do lozysk byleby w konsystencji byl gesty, dlatego nie smary/odrdzewiacze typu wd-40 🙂 <!-- s:) -->

Log in to reply