Podłączenie rejestratora jazdy pod stałe napięcie.

Topic created · 4 Posts · 12084 Views
  • Witam Kolegów
    Na początek do admina> jeśli temat gdzieś był sorry nie znalazłem więc zakładam tutaj.
    Teraz do rzeczy;
    Zakupiłem kamerkę rejestrującą do samochodu. Niby prosta sprawa ale mam do innych mających podobny dylemat kilka pytań.
    Jest to kamerka troszkę mówiąc brzydko "wypasiona" z GPS-em ale nie to jest problemem. Zakupiłem wraz z nią największą kartę jaką obsługuje 32 GB. Chciałbym, żeby była podłączona pod prąd "na stałe". Na uśpieniu ma tak minimalny pobór, że nie muszę się obawiać o akumulator. W takiej sytuacji będę miał mówiąc krótko samochód monitorowany nawet beze mnie 🙂 . Kamera oczywiście będzie się załączać po wykryciu ruchu a nie jak w każdym standardowym montażu po kluczyku. Pytanie najważniejsze; czy jest gdzieś opcja żeby nie było tak drastycznych spadków przy rozruchu. Radio samochodowe np na chwilę się całkowicie wyłącza. Kolejny dylemat to co się stanie z wbudowanym akumulatorkiem w kamerze, która będzie miała cały czas zasilanie? No i ważne też dla speców pod co najlepiej podłączyć tak aby przewód nie był zbyt wyeksponowany 😛 <!-- s:P --> Mam doprowadzony rozgałęźnik w schowku pod radiem i ew. z niego skorzystam. Będę wdzięczny za każdą opinię i uwagę pozdrawiam
    Wojtek

  • Cześć.

    Wiesz czemu ci się radio wył. przy zapalaniu :?: <!-- s:?: -->
    Bo sterownik przy kręceniu rozrusznikiem wyłącza urządzenia prądożerne np. radio , światła itp. Czytaj to raczej że wyłącza wszystko bo do rozruchu jest potrzebny mega duży prąd.

  • Tak może być. W tej sytuacji problem zaniku napięcia powinna rozwiązać wspomniana wbudowana bateria. Jednak to nie rozwiewa moich wątpliwości co do reszty zagadnień w tej kwestii. Może jakieś inne sugestie??
    >>>Zdono Kolor kwestia gustu. 😉 Pozdrawiam 🙂 <!-- s:) -->

  • Problem nie rozstrzygnięty ale można zamknąć temat. Niestety podłączenie kamery pod "stały" prąd nie ma sensu ponieważ w czasie zasilania kamera rejestruje w trybie ciągłym a czujnik ruchu uaktywnia się dopiero właśnie po odcięciu zasilania. Podłączyłem standartowo jak wszyscy po kluczyku i fafa ok.
    Pozdrawiam i dziękuję za wszystkie sugestie 🙂 <!-- s:) -->

Log in to reply