Rozruch za drugim razem
-
Jak bede mial troche kaski to wymienie swiece i przewody i wtedy sie zobaczy <!-- s:) --> Wogole ten moj woz jest cos nie udany dlawi sie z ruszania i szarpie.
-
Sprawdzić przewody świece . Rozdzielacz nie wiem jak tam jest elektroniczny czy jak w tych starych palec i kopułka . Benzyna czy LPG ?
-
Elektroniczny, cewka jest. Benzyna i sekwencja BRC.
-
Moze to wina akumulatora? kiedyś miałam podobny problem na stykach;/
-
Akumulator sprawdzić miernikiem jeszcze , styki papierem przelecieć <!-- s:) -->
-
Tak zrobie dzieki za pomoc <!-- s:) --> a mogl by ktos jeszcze zaradzic cos na szarpanie? Jak tocze sie na jedynce czy dwojce bez gazu to szrpie az z fotela mozna spasc a jak dam gazu mocniej to jedzie normalnie.. wogole zauwazylem ze jak sie tak tocze bez gazu i dam tak leciusienko gazu to obroty zamiast rosnac to maleja i slabnie a jak puszcze leciutko wcisniety gaz to obroty rosna do normalnych na biegu jalowym.. Dziwna sprawa..
-
Na VAGU nic nie wyskakuje ? Sonda ? Czy przepustnica , dolot powietrza ?
-
Na vagu zadnych bledow. Czasami jakies tam ale zwizane z gazem. Przepustnice juz wymienialem tysiace razy adaptowalem i czyscilem. Kolektor juz wyjmowany i sprawdzany a sondy mierzone. Pierwsza ma stale napiecie 0.45V bo to jest sonda piecioprzewodowa czyli jakas tam szerokopasmowa. Ale mi to sie ogolnie caly czas wydaje ze te wszystkie problemy to lewe powietrze bo na biegu jalowym na rozgrzanym jest za male podcisniene pokazywne na vagu. Jest w granicach 270- 280mg a na zimnym 350mg.
-
u mnie podcisnienia sa podobne na zimnym kolo 500 jak dobrze pamietam na rozgrzanym kolo 250... co do spadku obrotow na lekko wcisnietym gazie... mam podobnie i najprawdopodbniej to juz wyrobione styki w potencjometrze w pedale gazu <!-- s;) -->
-
A skąd jesteś ? <!-- s;) -->
Jeszcze coś mi wpadło do głowy , kompresja. Może gdzieś simmering przepuszcza albo coś . -
Okolice radomia. A o jakim simeringu mowisz?
-
Simering wału korbowego. Żadnych wycieków nigdzie nic nie ma . To ja już nie wiem co to może być. Elektryka lewe powietrze kompresja na prawdę nie wiem jak nie ma żadnych objawów tak na sucho to można mówić trzeba by było zobaczyć autko.
-
No troche jest mokry silnik w oleju ale to chyba nie simerning. Dzisiaj rozebralem podstawe przepustnicy i tam jest taka dosc twarda okragla gumowa uszczelka ktora mi sie nie podoba. Kolego czp napewno masz na rozgrzanym podcisnienie 250? a na zimnym 500? moze na rozgrzanym masz 350 a nie 250? moglby ktos to sprawdzic kto ma kabelek i ten sam silnik? Wtedy bym wiedzial czy to lewe powietrze.
-
ja mam kabel tylko że silnik 1,4 60 km 8v
-
Przyszla mi taka mysl ze moze egr sie zabrudzil i moze jest lewe powietrze. Moze go zaslepic?
-
[quote="bartos"]No troche jest mokry silnik w oleju ale to chyba nie simerning. Dzisiaj rozebralem podstawe przepustnicy i tam jest taka dosc twarda okragla gumowa uszczelka ktora mi sie nie podoba. Kolego czp napewno masz na rozgrzanym podcisnienie 250? a na zimnym 500? moze na rozgrzanym masz 350 a nie 250? moglby ktos to sprawdzic kto ma kabelek i ten sam silnik? Wtedy bym wiedzial czy to lewe powietrze.[/quote]
eh kiedys to sprawdzalem gdzies to pisalem ale juz nie pamietam jak tylko odbiore autko od mechanika (sprawdzaja mi rozrzad bo cos mi z niego lomocze - jest jeszcze na gwarancji /prawdopodbnie napinacz dlugiego paska umiera/) to podepne, sprawdze i Ci napisze. -
Masz tam zwykłą benzyne ? Bez turbo ? To EGRu raczej nie masz.
A nawet jeśli byś miał to chyba nie jest chyba jego wina.
Po co zaślepiać można domowym sposobem go wyczyścić. -
Mam egr na 100%. A wyczyscic to ciezko bo trudny dostep zeby go odkrecic. Dzisiaj zaslepilem ta rurke od egr co wcodzi do przepustnicy i dopuszcza spaliny ale nic sie nie zmienilo <!-- s:( --> Chyba to bedzie komputer silnika tak czuje..
-
Zmienić sterownik albo mapke może coś by pomogło
-
[quote]moze na rozgrzanym masz 350 a nie 250? moglby ktos to sprawdzic kto ma kabelek i ten sam silnik? Wtedy bym wiedzial czy to lewe powietrze.[/quote]dobra autko odebrane (wymieniony napinacz dlugiego paska rozrzadu - podobno sam popuszczal O_o) i specjalnie dla Ciebie zlazlem o 22 do garazu i sprawdzilem wyniki ponizej:
http://zapodaj.net/3c323f26a47a5.jpg.html<!-- m -->
http://zapodaj.net/0de30110ca7c7.jpg.html
http://zapodaj.net/5394af360a63f.jpg.html
silnik 1.4 16v BKY
//forum nie łyka zdjec bo nie umie okreslic ich rozmiaru wtf musialem wrzucic na w/w serwer bo na swojego FTP nie pamietam hasla ;d mam nadzieje ze dziala.