Woda w bagażniku pod kołem zapasowym
-
Witam, zaobserwowałem zbieranie się sporej ilości wody pod kołem zapasowym w bagażniku (Fabia II 2007r 1,4 16V 85 KM) zaślepki na podłodze bagażnika wyglądają dobrze korozji w bagażniku nie ma. Nie wiem co moze być przyczyną, będę wdzięczny za info w w/w sprawie.
pozdrawiam,
-
Witam.
Zobacz czy Ci nie cieknie przez uszczelkę od klapy bagażnika lub przez szybę. -
Witam,
Jestem już po "próbie wodnej" i woda dostaje się przez dolny spaw podłogi na dole od strony zderzaka, oraz troszeczkę przez uszczelkę bagażnika odcinek nad zderzakiem. Zastanawiam jak można rozwiązać ten problem. Zauważyłem też że od dołu te 2 gumowe "grzybki w otworach podłogi pod kołem zapasowym też można byłoby je wymienić , a dokładnie ich część która jest w podłodze od zewnątrz samochodu, gdzie można coś takiego nabyć?
-
Do uszczelnienia możesz użyć masy uszczelniające do samochodów np produktów firmy Bill lub Sikaflex.
-
rozumiem że chodzi o coś takiego http://allegro.pl/masa-uszczelniajaca-klejaca-boll-3-kolory-308-i3641469280.html<!-- m --> ?
-
No dokładnie.Pamietaj tylko aby uszczelniane miejsce było oczyszczone i suche.
-
dzięki a czym to najlepiej oczyścić odtłuścić?
-
ehhhh mozesz nawet i woda i szmatka... co za pytanie, ewentualnie psikacz do szyb lub kupic jakis odtluszczacz w plynie (marka malo wazna).
-
np czymś takim
http://www.autochemia24.pl/product-pol-313-Holts-BRAKE-CLEANER-Zmywacz-do-Hamulcow-600ml.html<!-- m --> -
Udało się już ogarnąć sprawę bagażnika okazało się że ciekło przez odpowietrznik znajdujący się pod zderzakiem nie było tam od góry uszczelki i dodatkowo odpowietrznik wystawał trochę na zewnątrz i dlatego woda zbierała się pod kołem zapasowym. Muszę zdemontować tylni zderzak uszczelnić odpowietrzacz i powinno być ok.
Ps. na ile śrub mocowań jest zamontowany tylni zderzak?
Pozdrawiam,
-
Ja mam ten sam problem. Zmagam sie z woda pod butla z gazem juz 2 miesiace. Zaczelo sie od mokrej polki nad zbiornikiem gazu. Po kilku slonecznuch dniach butla byla oszroniona a teraz po tych deszczach to juz powodz . Na centymetr mysle wody mam wokol butli. Dzis bylem u mechanika rozebral w bagazniku wszystko i po laniu woda jest susza...
Ja juz nie wiem z czego ta woda moze sie tam gromadzic. Czujniki parkowania mi tez nie dzialaja od tych 2 miesiecy i mysle ze to pewnie moze byc powiazane. Po wbiciu wstecznego pokazuje przeszkode z lewej strony i wylacza czujnniki. Kiedys polozylem szmate z lewej strony w okolicach tylnego kola i tylnej lampy to po deszczach byla mokra...
Podobno uszczelki za lampami tylnymi tez sa ok. Mechanik jeden i drugi twierdzi ze to od LPG ale nie chce mi sie wierzyc jak przez 4 lata problem nie wystepowal -
Od LPG?Skąd niby tyle wody miało by być?Butla pewnie przecieka hahahaha.
Sprawdź uszczelki klapy, oraz wywietrznik znajdujący się na tylnej belce od środka (pisano o tym wcześniej).On także potrafi przepuszczać wodę.Zerknij jeszcze na uszczelki tylnych drzwi. -
Zobacz czy nie masz zatkanego spustu wody z kola zapasowego.