PILNE! Otwieranie pokrywy silnika
-
Witam wszystkich, dzisiaj się dowiedziałem z rana że niestety samochodem do pracy nie pojadę ( akumulator :wsciekly: ). Mówi się trudno i zamówiłem taksówkę. Po robocie poprosiłem kumpla aby mi podładował troszkę akumulator żebym mógł ruszyć chociaż i do bloku podjechać i sobie załadować a tu lipa , nie mogę otworzyć pokrywy bagażnika. Ciągnę za rączkę i nic, nie wyskakuje ta wajcha co zwykle, cisza :zdziwko: <!-- s:zdziwko: --> . Ma ktos może pomysł jak to otworzyć bo póki co jestem wyłączony z ruchu miejskiego a TAXI codziennie będzie więcej kosztował niż zrobienie tego.
@Edit
Nawet nie zauważyłem że napisałem pokrywy bagażnika z tego wszystkiego ... -
Panowie było na forum :zabawa: <!-- s:zabawa: -->
Proszę używać [b]SUKAJKI[/b] a później zakładać nowe wątki, bo robi się bałagan.To tak na przyszłość.
Temat jest tu
http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=5420 -
Tak jest panie władzo!
-
Usunąłem posty o awaryjnym otwieraniu klapy bagażnika, bo zrobił się bałagan w wątku.
Temat tyczy się tylko maski silnika zgodnie z tym, co autor poprawił w temacie.
-
No i zrobione, musiałem jednak auto na holu odwieść do mechanika, otworzyli to po godzinie, naładowali AKU i policzyli 130zł :suchy: <!-- s:suchy: --> . Powiedzieli mi że górna część zamka jest uszkodzona i że jej wymiana będzie kosztować około 200zł, co o tym sądzicie ? Dałoby to radę samemu zrobić?
-
Myślę że jak miałbyś zamek w ręku to dałbyś radę.W końcu trzeba najpierw zdemontować stary więc będziesz mieć pogląd.
-
zdemontuj stary i może uda Ci sie samemu zreperować lub kupić używany.
-
Udało mi się ponownie otworzyć klapę i zorientowałem się że pan "mechanik" zrobił mnie w :cenzura: <!-- s:cenzura: --> .... . Zamek wcale nie jest uszkodzony, klapa odskakuje tylko nie wychodziło cięgno do otwarcia klapy ze względu na to że plastik na nim pękł i napuchł i nie chciał wyjść przez grill. Zamówiłem nowe cięgno za bodajże 30zł z wysyłką i chyba na tym sie skończą problemy z kalpą.
-
No to problem rozwiązany. <!-- s:) -->