[F1 i F2] Jakie opony, felgi - temat zbiorczy
-
W Fabii 1 jest rozstaw śrub 5x100 + otwór centr. 57, 2 chyba to samo - powinno pasować
-
wydaje mi się, że ktoś u nas na forum ma założone w F1 od F2, ale nie pamiętam kto :zawstydzony: <!-- s:zawstydzony: -->
-
[b]dr.O[/b] to ja mam felgi z F2 i pasują bez problemu 5x100 57,1 vzy cos takiego et 43 w moim przypadku to antaresy 15'
-
Ja również mam felgi z F2 u siebie założone:) A kolega Damian221 ma moje u siebie w F2;)
I ja jestem zadowolony i on, i jemu pasują i mi także:) Tylko jak się wymienialiśmy, to zakładaliśmy tak jak były w poprzednim samochodzie, pp na pp, lt na lt itp. -
Wiedziałem, że ktoś ma Tylko pamięć jakaś krótka, bo z [b]xrolex[/b]-em gadałem o tym kiedyś, ale i czytałem o [b]enemika [/b]felgach, bo gdzieś pisał <!-- s:) -->
-
Witam,
po konsultacjach ze sprzedawcą zamówiłem na motoricus felgi i opony:
ENZO H 6x14
165/70R14 Ultra Grip 8Czy takie wąskie opony będą się poprawnie zachowywały na 6x14 felgach?
Pozdrawiam.
-
najlepsza metoda to patrzeć zawsze co proponuje producent auta. Oni przerabiali temat na jakich oponach samochód sobie dobrze radzi. Jeżdżą na 165 koledzy i koleżanki z forum, ale to wszystko zależy też od silnika, masy auta, w jakich warunkach jeździ itp.
-
Na wlepce koło wlewu paliwa jest 165/70R14 - chodzi o to, czy felga 6x14 będzie odpowiednia. Według sprzedawcy "przy szerokości opony 165 można stosować felgi od 4,5-6 cali".
Kilka postów wcześniej [b]Pulstar[/b] wrzucił tabelkę, w której 165 miało od 4 do 5,5. -
powinno być dobrze a z czasem jak postanowisz założyć szersze oponki to będą też pasowały <!-- s:) -->
-
Dziękuję <!-- s:) -->
-
Panowie czy felgi 6,5 J x15H2 ET 43 z oponami 195/50/15 będą pasowały do fabki f1??
-
Witam, znowu pytam o felgi i opony. Czy do Fabii 1.4MPI hatchback koła 195/65 R15 się nadają? Mam obawy co do profilu opony... Montował ktoś z was taki rozmiar?
Dzięki! -
Wejdą bez problemu, mogłyby też wejśc ten sam rozmiar, ale z profilem 55 <!-- s;) -->
-
Mam pytanie. Jakie ET będzie najlepsze w F1 kombi? przy feldze 15'' i 16''.
-
A to też [b]msmelc[/b] zależy jaka szerokość felgi. Ja w swojej fabi mam felge 16 o szerokości 7j i ET35. No i elegancko się prezentuje i nigdzie nie obciera <!-- s:D -->
Pozdrawiam.
-
chce kupić stalówki 15'' bo mam zimówki które mi zostały po wcześniejszym bolidzie wymiar opon 195/50 i chce wiedzieć jakie ET, a na lato szukam 16''
-
[quote="msmelc"]chce wiedzieć jakie ET[/quote]
to musisz poczytac bo o 15 to chyba z pół tematu jest ET 43; 38; 35 praktycznie kazde pasuja....
[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 28-12-2011, 18:46[/i] ][/size]
http://keskin001.mx-live.com/default.aspx<!-- m --> ciekawy konfigurator nawet mozna obnizyc fabie....hehe -
Witam!
Mam takie pytanie. Jakie polecacie budżetowe opony zimowe wraz z felgami stalowymi do Fabii 1.2 TSI 105? W salonie proponują mi jakieś 14" z oponami zimowymi za 1700zł. Czy to dobra propozycja, czy też lepiej kupić gdzie indziej? Z góry dziękuje za pomoc! -
W Aso na stalówkach 14 powinieneś dostać barumy 165 za jakieś max 1300 zł. Jak na budżetówkę to przyzwoite oponki.
-
Witajcie,
Ja mam jedno pytanie do użytkowników F2 po FL sprzedawca powiedział mi ze rozstaw śrub jest 5x112; po czym specjalista od felg mówi ze rozstaw jest 5x100 prosze świadomcie mnie jak jest naprawde bo felgi od Golfa V można kupić po 50 zł za sztuke, a z rozstawem 5x112 to koszt ok 100 zł za sztuke
Z góry dzięki za wszelkie informacje