[F1 i F2] Jakie opony, felgi - temat zbiorczy
-
Jedne i drugie mają rozmiar 185/60 R14.
Conti mam w 1.4, a firestone w 1.9. Odnośnie modelu mogę to sprawdzić i dać, Ci odp dopiero jutro wieczór, bo muszę podjechać do taty garażu. Narazie tylko jeden komplet letnich założyłem i akurat tych drugich. -
I jakbyś miał porównać, to które są twoim zdaniem lepsze, zastanawiam sie właśnie nad tymi 2 modelami i któreś muszę wybrać. Chcę kopić rozmiar 195/60/R14 ale to raczej nie robi różnicy, ważny jest model.
Sprawdź proszę czy to dokładnie są te modele o których wczesnej pisałem i proszę o szczerą opinie, które poleciłbyś bardziej (ATD) -
Conti sprawdzę i napiszę jutro, które polecić to ciężkie pytanie, tak jak napisałem na firsto przejeżdżam dopiero pierwsze km, także opinię mogę podać, ale za dwa - trzy miesiące jak je dokładnie przetestuje na różnych nawierzchniach, a to już będzie za późno bo Ty chcesz kupić w ciągu tygodnia. Na dzień dzisiejszy osobiście polecam tylko Conti.
Gumki sprawdziłem, mam dokładnie [url=http://www.opony.com/opony/48695_continental_contipremiumcontact.html]TĄ[/url] oponkę. Także [b]Twój[/b] model jest trochę inny.
Co do Firsto napewno są ciut głośniejsze od Conti, no chyba, że aż tak mnie myli odgłos silnika przy prędkościach 100 km/h i więcej. -
He, he.
Miały być Barumy, potem Daytona, a jeszcze potem Fuldy.
Zamówiłem Fuldy - gość nie sprowadził, bo nie było w hurtowni i sprzedał mi Fireston-y MULTIHAWK 185/60R14 po 170zł/szt. z założeniem i do tego wybrałem prezent kubek-termos. :piwo: <!-- s:piwo: -->
:super: -
witam!! też czeka mnie zakup nowych oponek...
wybieram między 3 ma markami:- BFGoodrich Profiler 2
- Firestone Multihawk
- Kleber Dynaxer HP2
wszystkie po 175zł za sztukę z założeniem na alu, odważniki naklejane, wymiana wentyli i pompowanie azotem.
Z opinii w necie BFGoodrich Profiler 2 mają najlepsze opinie.
A i co myslicie o azocie w kołach??
-
[quote="thomus"]A i co myslicie o azocie w kołach??[/quote]
Jak dla mnie wystarczy ze jest go powyzej 70% w powietrzu <!-- s:) --> -
Azot mamy wokół siebie, także to takie trochę naciągane jak dla mnie.
-
Pytanko - może sie orientujecie na jakich oponach były Fabie Combi z 2001r w niemczech. Słyszałem że były tam jakies oponki Continental albo Fulda. Moze wy wiecie cos wiecej.
-
prościej i taniej podjechać na jakiś cpn i sprawdzić ciśnienie za free
-
Tu macie teesty ADAC te BFGoodrich Profiler 2 stoja tam nizej w klasyfikacji niz barumy ale sami przejzyjcie i ocencie
Powyżej jest test na 195/65/15 V
a tutaj macie na 185/60/14tu sa wogole nie polecane a niby takie dobre opinie na necie maja troche dziwne co wy o tym myslicie ??
[size=75][color=blue]P.S. Połączyłem Twoje posty w jeden. MirekS.[/color][/size]
-
no to teraz mi kolega ćwieka zabił............. a już praktycznie byłem przekonany do zakupu BFGoodrich.
a co do azotu w kole to wychodzi na to że róznica to czerwone nakrętki zaworów... i to że samemu się nie dopompuje koła.........
-
Fabie z początku produkcji miały Conti, przynajmniej tak mi powiedzieli jak kupowałem fabkę.
-
a ja sprowadziłem fabiana z 2001roku i u mnie są letnie Goodyeary z roku 2001 czyli musiały być oryginalnie założone.... no i czas je już wymienić;))
-
Ok Panowie moderatorzy akurat o tej porze przychodze z pracy po nocce :ups: i tak troszke zakrecony jestem wiec mozecie mi wybaczyc :zdrowko: <!-- s:zdrowko: -->
No ale mysle ze podalem dosc wiarygodne dane a nie tylko spis odczuc uzytkownikow opon choc pewnie te testy tez sa w jakis sposob sponsorowane
Pozdrawiam bacznych moderatorow -
Pozdro [b]bpolo.ate[/b] :zdrowko: , my tu tylko sprzątamy .Każda info jest cenna <!-- s --> .
-
ja kupiełm w listopadzie 2007 r. roku barumki...(zimowki) jestem zadowolony...troszke głosno, ale za ta cenę nie ma co narzekać :cisza: z tym, że na wiosne kupuję sobie uniroyale 195/50 r15 razem z aluskami;-) tez zastanawialem się nad barumkami ale....nie jednak dołoże i kupi.e sobie uniroyale :hurra: miałem w poprzednim aucie rover 200 i spoko :super: <!-- s:super: -->
-
Powiedzcie mi bo szykuję sie do sezonu letniego z oponkami
Czy wejdzie mi 195(205)/50/16? czy musi być max 45 ?? -
dzisiaj bylem w Norauto w celu poznania ceny nowych felg stalowych 15. Gość mi powiedział, że ok. 254 zł...za sztukę :!: <!-- s:!: --> Natomiast na portalu interia, oferują nowe alufelgi Enzo już od 259 zł , to ja się pytam, "o so chozi"?
Norauto ma taką marżę, czy interia jest żyłą złota? -
[quote="Adaś"]
Poprostu taka jest różnica pomiędzy produkcją stalowych felg a aluminiowych <!-- s:) -->
[/quote]
Czyli, że produkcja stalowych jest kosztowniejsza?
to co radzisz [b]Adaś[/b] ? Enzo H? :zakrecony:
-
[quote="dawson"]Enzo H? [/quote]
jak za ta kase to sa oki mam je obecnie na zimowkach i tez mniej wiecej tyle kosztowaly wygladaja tez oki wiec jesli tyle zamierzasz wydac na alu to smialo