Maxi-dot w Fabii II po 2010
-
ludzie, pomóżcie!!
rozmawiałem z kolesiem z serwisu o wymianie radia z swing na calumbus ewentualnie amundsen i licznika na mixi dot i powiedział mi że potrzebuje jakiś kod a ja głupi nie spytałem o jaki kod chodzi, czy to chodzi o kod do radia czy do licznika? -
Kod do licznika. I do radia.
Najlepiej jak od sprzedawcy dostaniesz fakturę. Wtedy aso nie robi "pod górkę".Kod do radia to aso może też zdobyć "on-line" ale sobie z 50 zazycza za tą usługę.
-
Do adaptacji maxidota nie potrzeba pinu, ale w ASO odradzam <!-- s;) --> okazało się, że u mnie spitolili sprawę z zegarami i dopiero "magicy" ogarnęli temat tak, że wszystko śmiga jak należy
-
[quote="granit"]Do adaptacji maxidota nie potrzeba pinu, ale w ASO odradzam <!-- s;) --> okazało się, że u mnie spitolili sprawę z zegarami i dopiero "magicy" ogarnęli temat tak, że wszystko śmiga jak należy[/quote]
Do adaptacji owszem. Ale do wymiany jest potrzebny. -
[quote="granit"]Do adaptacji maxidota nie potrzeba pinu, ale w ASO odradzam <!-- s;) --> okazało się, że u mnie spitolili sprawę z zegarami i dopiero "magicy" ogarnęli temat tak, że wszystko śmiga jak należy[/quote]
Do adaptacji owszem. Ale do wymiany jest potrzebny. -
Przeczytalem cały temat dwa razy i mam pytanie do tych co już temat przerobili lub też tych którzy mogą mi pomóc i podpowiedzieć jakigo maxi dota (numeru) mam szukać do swojej fabianki tak by pasował? FL 2010 oczywiście. Komputer mam taki 6R7937087H.
Dziekuje z gory bo mam mętlik mały <!-- s:( --> -
[b]kapi[/b] nie trzeba pinu ani vinu, u mnie kodowanie i adaptacja bez pomocy ASO zakończona sukcesem, kwestia odpowiedniego oprogramowania
w temacie [b]winiar[/b] potrzebujesz 5J0820841E
np.
http://allegro.pl/zegary-fabia-roomster-benz-tsi-maxi-dot-2010-i3868312130.html<!-- m -->
btw. do tego BCM co masz można dokładać tempomat bez problemu -
granit dziękuje Ci bardzo. Jutro porozmawiam z moim " magikiem" od elektryki i zapytam czy da rade to wszystko zakodowac.
Jesli da rade to sprawie sobie taki <!-- s:) --> -
[b]winiar[/b], nie ma problemu, co do elektronika musi być bardzo ogarnięty i mieć nowy sprzęt, ja szukałem dłuuugo, ale w końcu znalazłem
-
[quote="granit"]nie ma problemu, [/quote] dziś byłem w serwisie i nawet nie wiesz jaki to był problem dla nich. Jak posłuchałem to jedyne co mogli zrobić to ustalić jaki mam obecnie licznik i naszczęście się przyznali, ze są ludzie co robią cuda poza serwisem a onie nawet nie maja o tym [color=#00FF00]zielonego[/color] pojęcia. Jak mój miszcz nie da rady to przyjadę do Twojego <!-- s:) -->
-
I dziś nastąpił montaż maxi dota do mojej Fabki. Wszystko robione w serwisie. Okazuje się, ze można znaleźć tam naprawdę znakomitych Specjalistów, którzy wiedza co i jak!
Ps będę miał na sprzedaż swoje zegary jeśli ktoś szuka 1/2 Dota <!-- s:) --> za małą chwilę w komplecie z manetką obsługująca kompa.[color=#008000]Post edytowany przez Tomuś[/color]
-
Witam. Jestem zainteresowany montażem Maxi Dota w mojej Fabii 1.4 16V 2014. Czy zegary o numerze 5J0920841E będą pasować ? Jeśli nie to jaki numer potrzebuje ?
-
Witaj.
Budziki muszą być do benzyny to podstawa. Nie wiem jak sprawa wygląda z DSG . Wydaje mi się że końcówka 841E to pasuje pod DSG.
Zobacz jaki masz sterownik czy ci to obsłuży. Jesli masz wyposażenie na poziomie wersji active to na 99% sterownik idzie do wymiany. -
[quote="TOMUŚ"]Witaj.
Budziki muszą być do benzyny to podstawa. Nie wiem jak sprawa wygląda z DSG . Wydaje mi się że końcówka 841E to pasuje pod DSG.
Zobacz jaki masz sterownik czy ci to obsłuży. Jesli masz wyposażenie na poziomie wersji active to na 99% sterownik idzie do wymiany.[/quote]Wersja wyposażeniowa Ambition Plus +. Sterownik 6R7937087P.
-
To maxi dot pójdzie bez wymiany sterownika. Sam mam Maxika na takim samym sterowniku.
Przy wymianie manetek rozważ (ja bym ci polecał) kupić manetki z pp i tempomatem bo one kosztują tyle samo co bez tempomatu. -
Czy manetki też trzeba wymienić ? Z tego co się orientuję to chyba nie. Teraz posiadam manetki od 1/2 Maxi Dota czyli zwykły komputer pokładowy.
-
Jeśli masz MFA to nie musisz zmieniać manetek
-
Witam. Czy zegary od Rapida z maxi - dot będą pasować do Fabii 2 FL ?
-
Raczej nie. Brakuje chyba górnego zaczepu przez który przechodzi śruba.
-
Witam ponownie. Posiadam auto z 2014 bez Maxi Dota. Obecnie są zegary 5J0920811G z komputerem pokładowym 1/2 Dota. Zakupiłem używane zegary 5J0920841G z tego samego roku co auto. W ASO nie mogą przypisać nowych zegarów oraz zaprogramować kluczyków. Czy jest to normalne przy używanych zegarach ? Próby były robione również z licznikiem 5J0920841E i ta sama sytuacja.