PRZY ROZGRZANYM SILNIKU 1500 OBROTÓW FABIA SŁABNIE DUSI SI
-
Ja bym obstawiał raczej przepustnicę, jaki masz na niej przebieg :?: Drugie to jaki przebieg mają świeczki :?: <!-- s:?: -->
-
19 tys to żaden przebieg, ale lata swoje robią, podejrzewam zanieczyszczenie wtrysków na wskutek małej eksploatacji autka, przepustnicę raczej wykluczam. Proponuję zacznij od porządnego przeprostowania zamorów na obwodnicy krakowa.
-
A gdzie tankujesz paliwko :?: <!-- s:?: --> Może jakiegoś syfu nalałeś tak jak kiedyś [b]Wojtas[/b], oczywiście nieświadomie wlał PB z parafiną.
-
[quote="MIREK"]KOMPUTER NIC NIE WYKAZUJE MECHANIK TWIERDZI ZE TO CEWKA ZAPLONOWA ??POMOCY[/quote]
Komputer wskazuje tylko ktoś nie umie odczytać danych.Widzę że trafiłeś na "fachowca" który umie tylko zczytać błędy ze sterownika a nie potrafi analizować logów.
Kiedy wymieniany filtr powietrza?
Możliwe że to cewka bo potwierdzają to objawy ale martwi mnie troche że jest to zależne od temperatury silnika.Sprawdż w takim przypadku jeszcze czujnik temperatury cieczy chłodzącej. -
ja stawiam na syf w baku jezeli przepustnica byla czyszczona .. na zimnym silniku nie szarpie poniewaz silnik dziala na "ssaniu" .. proponuje preparaty do paliwa czyszczace ukl. paliwowy, wypad na autostrade i jazde z duza predkoscia zeby zostal wyssany syf oraz po tym wszytskim powtorne czyszczenie przepustnicy .. i oczywscie uwazaj gdzie tankujesz <!-- s:) -->
-
No to czekamy na info.
-
[quote="mirek"]najgorsze ze pali teraz chyba z 15 l /100km[/quote]
To jest pierwsza oznaka o uszkodzonej sondzie lambda, zwiększone zużycia paliwa.
-
tak najprawdopodobniej jest to sonda lambda. Mam podobny problem większe spalanie benzynki, nierówna praca silnika. Na allegro zamówiłem sonde będe miał ją w poniedziałek więc jak wymienię to dam znać
-
orginalna sonda lambda to koszt około 230 zł ale ,ożna kupić na allegro zamiennik za 85 zł
-
dzisiaj dostałem przesyłkę z sondą lambda około 17 będe miał już zamontowaną i zobaczymy jaki efekt
-
hej dobra wiadomość po zamontowaniu nowej sondy jest rewelacyjnie auto pracuje ciszej, równo przyśpiesza i jest bardziej dynamiczne
-
hej po wymianie sondy nie wgrywałem żadnego programu i jest wszystko ok. jeżeli chodzi o czyszczenie to myślę że wiele to nie pomoże najlepiej wymienić.
-
tak mam na 12 m-c
-
No to fajnie, że autko już jeździ :hurra: <!-- s:hurra: -->