[F2] kod
-
Chciałbym dowiedzieć się czy jest możliwość uzyskania kodu do fabrycznego radia Dance bez konieczności zajeżdżania do serwisu?
Chodzi mi o jakąś stronkę gdzie można uzyskać kod.Może ktoś na forum zajmuje się takimi sprawami.
Moje radio działa ale po wymontowaniu bez kodu będzie bezużyteczne.
Z góry dzięki za pomoc. -
S ą firmy które dekodują, robia to też niektóre serwisy car-audio są też tacy co zamiast dekodować wgrywaja nowy soft i ustawiają nowy kod. Niestety każda z tych form kończy sie fakturą nie koniecznie dużo niższą niż ASO
-
jest jakaś stronka forum tylko nie pamiętam adresu. Musisz się zalogować piszesz dane radia i w ciagu 24h masz kod. Ja tak zrobiłem już 2 radia. Poszukaj w necie.
-
[b]jablonix[/b], czy to chodzi o tą stronkę: forum.kody-radio.pl/index.php ?
-
Mi żadne stronki z kodami nie działały. Skończyło się na ASO i 50 zł brutto
-
ja teraz z ASO dostałem kartkę - wydruk z komputera z kodem do mojego radio.
Więc gdy ktoś by kupował auto nówkę, to jeśli tego nie dostaniecie polecam się dopytać <!-- s:) -->
-
Ja kodu nie dostałem. Dopytywałem się kilka razy i powiedzieli ze jak chce to za 70 zl dostane. Podobno auto kod pamieta wiec jak radia nie bede wyciagał to wszystko bedzie wporządku. Nawet po wymianie akumulatora radio ma działać. Zobaczymy jak to bedzie. Dziwne ze tego kodu nie daja, ale juz w kilku serwisach gadalem o tym i ciagle ta sama gadka
-
widocznie po prostu miałem szczęście...
-
[quote="sebano87"]Ja kodu nie dostałem. Dopytywałem się kilka razy i powiedzieli ze jak chce to za 70 zl dostane. Podobno auto kod pamieta wiec jak radia nie bede wyciagał to wszystko bedzie wporządku. Nawet po wymianie akumulatora radio ma działać. Zobaczymy jak to bedzie. Dziwne ze tego kodu nie daja, ale juz w kilku serwisach gadalem o tym i ciagle ta sama gadka[/quote]
tak jest - elektronika pamięta kod - nawet w F1 tak miałem. nie zapominajcie, że po podłaczeniu aku NAJPIERW dajemy zapłon, później radio.oczywiście o kodzie do swojego radia zapomniałem dopytać.... <!-- s:/ -->
[b]gory[/b] - widocznie
-
A jesli teraz mam tak ustawione, ze jak przekrecam kluczyk to sie radio od razu odpala to po wymianie akumulatora na nowy nie bedzie tak samo?? Dlaczego chodzi o to zeby najpierw zapłon a potem radio włączyc??
-
żeby Cie nie poprosiło o kod <!-- s:) -->
-
to co należy zrobic po wymianie akumulatora zeby nie było tak jak teraz mam, że po przekręceniu kluczyka od razu się radio włacza??
-
tu bardziej chodzi o to, żeby odpaliło się razem z kluczykiem, albo po kluczyku, a nie przed. Pewnie chodzi o jakąś komunikację z kompem, która może nie zachodzić gdy kluczyk masz wyciągnięty i włączysz radio. <!-- s:) --> Tak przypuszczam.
-
dzieki kolego:)
-
[quote="gory"] chodzi o jakąś komunikację z kompem, która może nie zachodzić gdy kluczyk masz wyciągnięty i włączysz radio. <!-- s:) --> [/quote]
o to właśnie chodzi.
-
Witam
Kolega kupił fabke 2 z radio dance , jak zmienić w nim język menu? -
Nie wiem czy idzie zmienić język bez wgrania oprogramowania.W instrukcji nie ma nic o tym.
Jeśli nie dostał książki z autem to masz tu link do instrukcji:
https://mediaportal.skoda-auto.com/resource/documentation/manuals/pl/Fabia/06-2009/Radio/A05_Fabia_Dance_CarRadio.pdf<!-- m --> -
Dzięki Marcin
Instrukcję już mu ściągnąłem wcześniej.
A jeśli odłączy aku to radio się rozkoduje?pozdrawiam
Szymon
-
Nie powinno.U mnie działa po staremu <!-- s;) --> .Też mam menu po Angielsku.
-
Ja w mojej fabii 1 mam symfony i musiałem wpisywać kod