[F1] Gałka zmiany biegów...
-
Witam wszystkich...mam problem z gałka biegów ..nie powraca w pozycje zerową...jakaś podpowiedz gdzie szukac przyczyny? pozdrawiam:-)
-
Rozumiem, że chodzi Ci o drążek zmiany biegów. Nie wraca do "zera" z pionu (1-2; 3-4), czy poziomu (lewo - prawo)?
-
pewnie mu chodzi o bieg jalowy
-
[quote="Tofik"]pewnie mu chodzi o bieg jalowy[/quote]
albo zwany luz <!-- s;) --> -
[quote="zlloty"]Rozumiem, że chodzi Ci o drążek zmiany biegów. Nie wraca do "zera" z pionu (1-2; 3-4), czy poziomu (lewo - prawo)?[/quote]
Hmmm... jakby wracał z pionu, to by biegi wyskakiwały <!-- s:P -->
U mnie ostatnio jak nie wracał w poziomie w Audi winna była jakaś rzekomo śrubka na skrzyni od regulacji wybieraków czy cuś... więc ja bym oglądnąć dokładnie skrzynię, czy tam się coś nie wykręciło.
-
A nie spadła Ci sprężyna centrująca przy lewarku?
-
Podłączę się pod wątek.
Od pewnego czasu obserwuję w swojej F1 takie dziwne "coś". Wciskam dźwignię i włączam bieg wsteczny. Po chwili gałeczka wyskakuje z pozycji wciśniętej - do góry (tak jak przy pozostałych biegach "do przodu"). Sam bieg oczywiście nie wypada, ale nie lubię gdy coś zaczyna działać inaczej niż przewidziała fabryka :] <!-- s:] -->
Ktoś miał podobny problem i jest w stanie wskazać jego możliwą przyczynę i/lub sposób rozwiązania? Zapewne coś się wyrobiło: pytanie co?