[Inne] Lakierowanie plastikow
- 

Chodzi klamki zewnętrzne czy wewnętrzne? Jeśli o te pierwsze to z boku drzwi są otwory w których są śrubki. Jeśli te drugie, to trzeba ściągnąć boczek. pozdro 
- 

Chodzi o zewnętrzne. Wewnętrzne są chromowane, więc jest ok.  <!-- s:) --> <!-- s:) -->Dzięki wielkie.  
- 

Co do demontażu klamek, to szczerze już nie pamiętam. wykręca się śrubki z boku drzwi, wyciąga zamek i wtedy wychodzi klamka. Nie trzeba boczków ściągać. 
 Ja robiłem tak. Drobny papier wodny, podkład, lakier. Też miałem średnie zaplecze i doświadczenie, ale lakier się trzyma do dziś, w niektórych miejscach się już przeciera. Jakieś 2 lata minęły. Gdybym to robił teraz, dałbym jeszcze na koniec warstwę bezbarwnego.
- 

witam.mam fabie przed liftem koloru: 
 http://otomoto.pl/skoda-fabia-1-4-fabia-z-niemiec-ladna-C9644500.html<!-- m -->
 a ze jestem młodym uzytkownikiem i fanem tuningu chcialbym zapytac jaka okleina kokpitu najbardziej by pasowala.... po drugie chcialbym wiedziec czy latwo i samemu mozna zdjac chlapacze z tylu  
 prosze o pomoc
- 

Moim zdaniem żadna okleina nie będzie pasowała. Co do chlapaczy - trzeba odkręcić kawałek nadkola. pozdro 
- 

ja myslalem nad chromem aby ozywic wnetrze... 
- 

Kolego dla mnie są 2 opcje a właściwie 3. Zostajesz tak jak teraz. 2 opcja to taka że obklejasz folią Carbon. 3 opcja obklejasz w kolor taki jaki masz lakier. Ewentualnie jak byś chciał CHROM ale w tych podstawowych częściach np: Klamki, obramowanie gałki skrzyni biegów tak jak jest w tych lepszych wersjach (chyba że już masz). Sprecyzuj może dokładnie które miejsca chciałbyś obkleić  <!-- s;) --> <!-- s;) -->Chyba w dziale zrób to sam jest opisane zdejmowanie błotnika ale nie jestem pewien ;] 
- 

mam wersje fresh..;/ 
 slabe wyposazenie i glownie chcialbym obkleic nawiewy centralne, panel centralny, nawiewy boczne, regulacja swiatel, elementy klamek przednich i pewnie klamke schowka :] <!-- s:] -->
 okleina carbon wlasnie tez mi sie bardzo podoba a jesli chodzi o skrzynie biegow to: a jesli chodzi o skrzynie biegow to:
 http://sklep.tuning.pl/produkt.php?p_id=76&t_id=243&d_id=151913 
- 

Aha, no to jak wolisz. Jak Carbon to kupuj folie i idź w ten kierunek  Co do gałki to chcesz wydać 228pln ? Podobny efekt zrobisz samą folią Co do gałki to chcesz wydać 228pln ? Podobny efekt zrobisz samą folią Albo jak chcesz zaszaleć kup Chrom i Carbon. Obklej chrom te miejsca które mają lepsze wersje (Klamki, rygielki, guzik ręcznego itp.) a potem resztę carbonem Albo jak chcesz zaszaleć kup Chrom i Carbon. Obklej chrom te miejsca które mają lepsze wersje (Klamki, rygielki, guzik ręcznego itp.) a potem resztę carbonem Dużo kombinacji można Dużo kombinacji można <!-- s;) --> <!-- s;) -->
- 

no myslalem zeby wg kupic chomowane klamki wewntrzne a pozostale elementy klamki obkleic carbonem  <!-- s:P --> <!-- s:P -->
 wielkie dzieki za pomoc 
 szukam jakiegos zdjecia szarej tapicerki fabi obklejona carbonem zeby zobaczyc mniej wiecej efekt ;]
- 

Szukam i szukam i znalezc nei moge  powiedzcie mi jak sciagnac te rami nawiewow bo chcialbym je pomalowac.. no i wlasnie lepiej pomalowac czy okleic folia termokurczliwa chrom? ktos tutaj ma wlasnie takie srebrne ladnie to wyglada i czym to malowac??      :?: <!-- s:?: --> powiedzcie mi jak sciagnac te rami nawiewow bo chcialbym je pomalowac.. no i wlasnie lepiej pomalowac czy okleic folia termokurczliwa chrom? ktos tutaj ma wlasnie takie srebrne ladnie to wyglada i czym to malowac??      :?: <!-- s:?: -->
- 

Okleić IMO lepiej folią "aluminiową" 
 Szef FCP [b]Wojtas [/b]sprzedaje takową. Na fotkach wygląda to bardzo elegancko. Też się ślinię na nią.
 Tutaj: [url=http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=1722]masz link[/url] do ogłoszenia. Są tam fotki jak to wygląda.
 Możesz też sprawdzić w temacie o Fabce [b]Loni[/b]. Też są foty z tą folią.
- 

u mnie i u [b]Loni[/b] sa juz pomalowane farba  dluuugo szukalem farby ktora odda ten sam efekt co folia (kolor alu + drobinki chromu) ... do tego pokrywa to lakier bezbarwny co daje lepszy efekt niz folia dluuugo szukalem farby ktora odda ten sam efekt co folia (kolor alu + drobinki chromu) ... do tego pokrywa to lakier bezbarwny co daje lepszy efekt niz folia zapodam foty po swietach jak to sie prezentuje zapodam foty po swietach jak to sie prezentuje <!-- s:) --> <!-- s:) -->
- 

ok ok  a gdzie taka farbe szukac? to w sprayu? i jak to wyciagnac z tej deski? Ja mam folie chrom termokurczliwa i wlasnie nie wiem jak ona bedzie wygladala ale u kogos widzialem ze ma tak zrobione i bardzo ladnie wyglada ;D czekam na jakas foto a gdzie taka farbe szukac? to w sprayu? i jak to wyciagnac z tej deski? Ja mam folie chrom termokurczliwa i wlasnie nie wiem jak ona bedzie wygladala ale u kogos widzialem ze ma tak zrobione i bardzo ladnie wyglada ;D czekam na jakas foto <!-- s;) --> <!-- s;) -->[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 25-04-2011, 18:35[/i] ][/size] 
 Ty [b]Wojtas[/b] pewnie masz ta: http://allegro.pl/folia-aluminium-chrom-najlepsza-aukcja-zobacz-i1574836567.html
 ja w domu mam taka tylko czy bedzie to adnie wygadalo z taka swiecaca? http://allegro.pl/folia-chrom-samoprzylepna-tuning-100x25cm-i1578731436.html ??
- 

Nie baw się w żadne malowanie. Poczytaj jak ja zrobiłem 
 http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=1257<!-- m -->
 i u mnie nic się z tym nie dzieje w odróżnieniu do niektórych a mam już 5 lat tak metalizowane kratki i nietylko.
- 

Musze poszukac jakiejs firmy co to by mi zrobila... ale Ty masz calkowicie chromowane (swiecace) czy kolor jakby aluminium? 
- 

Świecące jak klamki wewnątrz, gałka zmiany biegów i cycki od zamykania w srodku drzwi. 
- 

Witam chcialbym dolaczyc sie do tematu otoz chcialem pomalowac listwy w zderzakach bo bocznych nie mam oraz klamki zewnetrzne moje pytania to - Czy plastki i klamki trzeba zjechac papierem?
 2 Kupilem juz podklad do plastikow w spreju, nie bedzie schodzil?
 3 Ile bedzie mnie kosztowal lakier razem z lakierem bezbarwnym na te czesci?
 4 Ten lakier naniesc sprezarka tak? czy w sprayu tez mi dobiora kolor? licze na odp pozdrawiam ;D

- Czy plastki i klamki trzeba zjechac papierem?
- 

Jeśli klamki są idealnie gładkie, a z tego co pamiętam to fabrycznie są gładkie, nie musisz docierać; ewentualnie bardzo delikatnie drobniutkim papierkiem żeby rys nie porobić. Dobrze odtłuść, dobrze wysusz i pryśnij podkładem do plastiku. Dwie ciennkie warstwy w odstępie kilku minut. Później dajesz 2-3 warstwy bazy w odstępach 5 minutowych po każdej. Po ostatniej jak baza lekko przeschnie dajesz 2-3 warstwy bezbarwnego (ilość warstw zależy od tego jaki efekt chcesz uzyskać - jeśli ma się mocno błyszczeć to dajesz więcej warstw ale cienkich, bo mogą robić się zacieki). 
 Wszystko możesz kupić w spreyu lub do nakładania pistoletem pod ciśnieniem.
 Jeśli chodzi o ilość lakieru jaką potrzebujesz, to podejrzewam, że mniej niż 100tkę Ci nie sprzedadzą a to będzie aż nadto. Powodzenia i bądź cierpliwy - lepiej się nie śpieszyć.
- 

dzieki wielkie [b]rufus[/b] musze spisac tylko kod lakieru  <!-- s;) --> a jeszce jedno jak jest ten sam kod to kolor nie bedzie sie roznil czy bedzie widac roznice ?? <!-- s;) --> a jeszce jedno jak jest ten sam kod to kolor nie bedzie sie roznil czy bedzie widac roznice ??