[F1 i F2] Szyby elektryczne - temat zbiorczy
-
Nie może być - przycisk od strony pasażera rzekomo otwiera bez problemu.
Pozostaje przy swojej teorii - przycisk lub kable idące od/do przycisku.
pozdro
-
Może faktycznie i przycisk tylko czemu silniczek mechanizmu słychadz
-
Witam, ja bym podmienił przełącznik miejscami i w tedy wykluczymy na 100% przełącznik może w nim nie ma dobrego styku i silnik zaczyna reagować i przestaje.
-
Niestety podmiana przełacznikow jest niemozliwa (różne budowy) wydaje mi sie ze przyczyna moga byc przetarte kable tylko pytanie gdzie <!-- s:D --> trzeba bedzie tapicerke porozkladac
-
Problemem nieokazały sie kable tylko wlasnie przełacznik, wystarczyło go dobrze przeczyscic spirytusem i dziala jak dawniej
-
Nie może być !
Kto by pomyślał, że to przełącznik :rotfl: <!-- s:rotfl: -->
pozdro
-
No i tutaj ponownie ja sie dołącze tak jak w innym postach <!-- s;) -->)
Koledzy chodzi oto ze u mnie nie ma problemu z lewa szyba ale wlasnie z tym cholernym przyciskiem gdyz...normalnie ma on jakby 2 poziomy, 1 to ze szybka zjedzie tyle i ile chcemy i 2 ze zjezdza do samego dolu... u mnie jest problem z tym ze gdy wciskam raz to nie ma reakcji, dopiero jak docisne przycisk to zjezdza na sam dol... jest to uciazliwe i zapewne jest to albo problem z tym nieszczesnym przyciskiem albo nie wiem z czym...
-
Dzieje się tak tylko z jednym przyciskiem ?
pozdro
-
tak dokladnie tylko jeden przycisk gdyz od strony kierowcy sterowanie szyba pasazera dziala ok, tak samo jak sam przycisk sterowania szyba pasazera.
-
Moim zdaniem jednoznacznie wskazuje to na uszkodzony przycisk.
pozdro
-
Sprobyj rozebrac przełacznik na czynniki pierwsze i przeczysc u mnie pomoglo
-
witam
orientujecie się może czy silniki do sterownia szyb w drzwiach tylnych są takie same jak w drzwiach przednich? -
Przyłączam się do pytania kolegi.
Czy silniczki z drzwi przednich będą fizycznie pasowały do tyłu?
pozdro
-
Witam Ponownie wszystkich!!! Wcześniej obiło mi o oczy Tu na forum ze trzeba programować czyby elektryczne po wyjęciu akumulatora chciałem się dowiedzieć jak to się robi?
-
z tego ca zauważywszy to szyby same sie programują po jakiś 2 dniach zaczęły chodzić tak jak powinny <!-- s:D -->
-
Same się nie programują, tylko trzeba przytrzymac kluczyk w zamku do ich otwrcia, a potem całkowitego zamknięcia. Pewnie tak zrobiłeś nieświadomie.
-
Witam potrzebuje przerobic korbki opuszczajace szyby na elektryczne poniewaz wstawiam konkretne glosniki i trzeba bedzie panel robic mam taki zestaw i nie weim czy bedzie dobry co sadzicie?
https://ssl.allegro.pl/item716201435_zestaw_elektrycznych_szyb_podsw_przycisk_poradnik.html<!-- m --> -
Nie wiem co chcesz osiągnąć, ale zakładając taki zestaw pod boczkiem zrobi się sporo mniej miejsca.
pozdro
-
http://www.allegro.pl/item698340318_fabia_dedykowany_mechanizm_elektrycznych_szyb.html<!-- m -->
kosztują trochę więcej.
Mam taki zestaw u siebie i jest wszystko ok.
włączniki umieściłem w standardowym miejscu, tak jak w oryginale -
Wykorzystano napędy od Passata B5 .