[F1 i F2] Kluczyk - scyzoryk/dorabianie/kodowanie
-
[quote]jezeli juz chcesz miec taki "bajer" to lepiej doplac w ASO albo wynegocjuj jako gratis .. dopoki nie podpiszesz umowy mozesz od nich wyciaganc prawie wszystko <!-- s -->[/quote]
tylko ze w wersji ambient/FIt fizycznie tego niby nie mozna zrobic...przynjamniej wg ASO
-
[quote="robgold"]
W kwesti alarmu fabrycznego uwazaj zeby cie nie nacieli. Skasuja za fabryczny a zaloza bezpilotowke. Najprosciej poznac to mozna po tym ze przy fabrycznym krancowka alarmu w komorze silnika jest polaczona z zamkiem a w dorabianym jest gdzies na obrzezach komory.[/quote]
a jeszcze inne szczegoly poznania ze zalozyli mi jakas tanio chinszczyzne zamiast alarmu skodowskiego ?
-
Syrena bedzie widoczna w komorze silnika i dostaniesz do niej kluczyk. W przypadku fabryki nie ma takiej opcji a syrena jest schowana.
-
Moja fabka opuściła fabrykę bez alarmu - był później doinstalowany i nie mam żadnego kluczyka a syreny też na razie nie znalazłem
-
[quote="kros"]Moja fabka opuściła fabrykę bez alarmu - był później doinstalowany i nie mam żadnego kluczyka a syreny też na razie nie znalazłem[/quote]
A wyzej wspomniana krancowke klapy masz ?
-
Krańcówkę poznać że nie jest farbyczna
-
Byc moze masz cyfrowa syrene i nie ma ona kluczyke wiec instalator mial pelna swobode przy jej montazu <!-- s:) -->
-
a czym się różni cyfrowa syrena od zwykłej (analogowej?)
-
my jak zakladamy alarmy w nowych autach mowa o toyocie i lexusie to zawsze programuje sie alarm pod oryginalny kluczyk(ktory ma wbudowane przyciski do centralnego
) wczesniej wpinajac sie w rda(cyfre),can oczywiscie zalezy od tego czy fura jest odpalna na przycisk czy na kluczyk czuy na kluczyk i przycisk hehe i nie ma zadnego z tym problemu...a trwa to jakies 3minuty <!-- s;) --> -
Ale nadal jest do tzw bezpilotowka a nie fabryka <!-- s:) -->
-
Zdecydowałem się jednak na ten scyzoryk 3-przyciskowy
Nie mam fabrycznego alarmu i centrala ale kupiłem od gościa z allegro centralkę z wkładkami do scyzoryka, wymienie centralkę i powinno być ok
grot mam już dorobiony, a teraz będę się bawił w programowanie immo
Ale to w przyszłym tygodniu
Jakby coś to będę pisał -
Czy jest ktoś w stanie mi pomóc w zaprogramowaniu immo :?: :?: :?: :?: :?: :?: <!-- s:?: -->
Mam VAG'a i kabel ale nieznam pinu. Jak go zdobyć :?: -
Zaprogramowanie kosztuje w granicach 250zl ale znalazłem kolesia który za 150 programuje pod warunkiem że masz pin na przywieszce z kluczykami
-
Sam zastanawiam się nad kupnem kabla, mam kluczyk z dorobionym grotem, VAG'a też mam teraz tylko kabel
Druga sprawa że niemam przywieszki z kodem to jak mam dać 250zł za zakodowanie to wolę za tyle kupić kabel:
http://www.allegro.pl/item275719316_vag_tacho_usb_1_7.html<!-- m -->
ten z tego względu że ojciec ma opla
ale są też tańsze np:
http://www.allegro.pl/item275719135_vag_tacho_usb_1_7.html -
Jakby tak policzyć to 220xł to mało
250zł zakodowanie + dorobienie grota ok.40zł + kluczyk 60
co daje 350zł :ups: <!-- s:ups: --> -
A ja niemam :rozpacz: <!-- s:rozpacz: -->
-
jestem drugim właścicielem
-
No chyba że zgubi
-
Ja to wiem ale widać pierwszy właściciel tego niewiedział :dobani: <!-- s:dobani: -->
-
mam tylko jeden kluczyk od fabi.mam w niej centralny zamek i immobiliser w kluczyku.bylem w ASO i powiedzialem czy moga dorobic.Odpowiedz byla ze OK,ale musze dostarczyc jakis chyba 20-cyfrowy kod,dzieki ktoremu beda mogli ustalic kod immobilisera i wzor na kluczyku.a auto jest kupione w polsce,a wczesniej z Belgi,do goscia nie ma namiaru.czy naprawde nie ma innej opcji.chcialem dorobic,na wypadek gdybym zgubil (odpukac).a tak musze go pilnowac jak oczka w glowie. :rozpacz: <!-- s:rozpacz: -->