Lotos Traffic 5W/40 - nieprzyjemne doświadczenia
-
[quote="x"]
I jaki wniosek ? podróbka w supermarkecie czy ten olej nie nadaje sie do Fabii ???
[/quote]Sądząc po parametrach to się nadaje, jednak podróbki nie wykluczam, ja osobiście jestem zwolennikiem Mobila.
-
No wlasnei czemu wogole zdecydowales sie na zmiane oleju??
Nie warto bylo zostac przy Mobilu?? -
Nie mowie ze mobil jest najlepszy, tylko ze mi taki leje od nowosci, wiec nie bede zmienial i sei bede go trzymal.
-
Oj moi drodzy tak to jest jak sie qrwa kupuje gówna w Realu czy innych ciulstwach,ja leje Trafika już 4 raz wymieniam go co rok po ok 10 tys,i nic mi sie niedzieje.A kupuje go w HURTOWNI SKODY w RYBNIKU za to że jestem klubowiczem SKODOVKI dostaje jeszcze na wszystko 10% rabatu.
TANIO TO PSY ŻEROM.
Tam w hipermarketach nima nic dobrego.
-
Naczytałem się sporo pozytywnych opinii o mobilu, dowodów namacalnych nie mam, poprostu komuś trzeba zaufać, to tak jak z oponami jedni będą chwalić, drudzy ganić.
-
Ja zrezygnowałem z mobila.Teraz testuje ELF-a, na razie jestem bardziej zadowolony z elfa niż z mobila.Na elfie silnik ciszej pracuje. <!-- s:) -->
-
Witam do 180,000 fabisia jezdziła na mobil-1 5-50.zero ubytków teraz jezdzi na Midland 5-40.orginalny szwajcar.puki co po 4,5tyś.wsztstko ok.bez ubytków .silnik 1,4 MPI.50KW.
-
Witam
musze zmienić w fabii 1.9sdi olej,auto ma przejechane 245tys, od nowości do auta byl lany mobil 0w40,czy powinienem wlać ten sam olej czy ze względu na przebieg jakiś inny? -
w moim wcześniej był mobil a ja wlewam LOTOS SYNTETIC 5W/40 i jeździ super:) (odpukać!) wymieniam olej co roku robie jakoś 8=9 tyś km rocznie...jest sii nic nie ubywa przebieg 154tys
-
z tego co Pamiętam u mnie od lat króluje Castrol MAGNATEC nie miałem i nie mam z nim żadnych problemów <!-- s:) -->
-
Łącznie w dwóch samochodach od 9 lat Lotos syntetic 5W/40, a potem Traffic 5W/40 i wszydtko OK. Bardzo sobie ten olej chwalę.
-
[quote="teknomaniac"]Witam
musze zmienić w fabii 1.9sdi olej,auto ma przejechane 245tys, od nowości do auta byl lany mobil 0w40,czy powinienem wlać ten sam olej czy ze względu na przebieg jakiś inny?[/quote]Jeżeli nie bierze oleju to nic nie kombinuj i lej dalej to samo.