[F1] fabia 1.9 tdi silnik ma ochote wyskoczyc z pod maski
-
[quote="DIABOLO75"]Możliwe powody :
......., padło koło dwumasowe , .........[/quote]
reszty nie neguje bo sie nie znam.... ostawiłbym auto do specjalisty, a nie do pana Kazia...
a w Fabii nie ma dwumasy - przynajmniej w mojej <!-- s;) --> -
W fabii jest dwumas gdyby padł byś nie odpalił silnika, a objawy by byly wczesniej widoczne np przy gaszeniu silnika, po przekreceniu kluczka odrazu twardo by gasł to by tylko mowiło ze dwumas powoli daje o sobie znac.
-
dwumas jest w RS-ce
-
tak samo jak w 1.9 tdi 1.4tdi 2.0 tdi itd. dwumas ma zniwelowac drgania silnika to jest jego zadaniem i jest w wiekszosci dieslach:)
-
wiem do czego służy dwumas <!-- s:) --> chodzi mi o to że z tego co pamietam w ATD dwumas zaczeli wkładać na przełomie 2002-2003 r. Wcześniej był jednomas.
-
Ja mam końcówke 2001 r i takowe koło dwumasowe mam u siebie:) a zeby nie zbaczac z tematu to bym nie stawiał na poduszki pod silnikiem, one nie moga byc przyna zmiany obrotów silnika
-
Mam można powiedzieć podobny problem: moja Fabka chodzi jak traktor, szczególne na biegu jałowym- napewno nie targa nim jak na filmiku ale zdarza mu się to- co to może być dzis oddaje do mechanika, ale chce się nastawić na ilość PLN-ów do wydania, więc pytam speców <!-- s:) -->
-
Tego nigdy nie wiadomo, bo wszystko zależy od przyczyny i rozwiązania no i tego ile sobie policzy dany mechanik za wszystko.