[F1] Nie dziala podswietlenie tablicy rejestracyjnej..
-
Tak jak w temacie ? Mieliscie juz taki problem? Kupilem sobie zarowki zimn biel wymieniam a tu lipa nie dzialaja.. jesli ktos wie gdzie moze byc usterka to czekam na odpowiedzi <!-- s;) -->
-
Standard, u mnie też nie działają. Wstawiłem diody i też padły, ale ja mam skoki napięcia przez czujnik skrętu. U mnie to jest przyczyną. Ale o ile się orientuję jest to częsta usterka.
-
Zdjaem z klapy bagaznika ten plastik ale tam nc nie ma jakis kabel jest tylko do ktorego mozna cos podlaczyc ale nawet nie wiem co napewno to nie jest od tych swiatelek .. a gdzie szukac przyczyny ?
-
Spróbuj odwrócić żarówki o 180 stopni (zamienić biegunami). Podejrzewam że masz żarówki LED, a w nich ważny jest + (poodwracaj je) jeśli chodzą na 12V to muszą działać bo ja takie mam u siebie.
Jeśli nie będą działać to weź miernik i sprawdź napięcie ( jakie jest napięcie czy 12V i czy wogóle działa), jeśli nie działa to sprawdź bezpieczniki.[size=75][ [i][b]Dodano[/b]: 22-04-2011, 10:39[/i] ][/size]
[quote="DyzioFabiarri"]jakis kabel jest tylko do ktorego mozna cos podlaczyc[/quote]Jeśli nie masz centralnego zamka, to ten kabel jest zapewne od otwierania klapy z zewnątrz (przeważnie jest na progu wewnątrz jak ktoś nie ma centralnego w oryginale) na elektrozamek.
-
Wlasnie sprobuje zamienic biegunami (wsadzilem diodowe) ale bylo tak ze jak stare wyjmowalem to one nie byly spalone ... bezpieczniki srawdzalem ale moze nie ten co trzeba . Nie wiesz ktory bezpiecznik jest dedykowany tym swiatelka?
A ten kabel moze i masz race ze od klapy bo mam otwierana od srodka przy fotelu (ale centralny zamek mam tylko w klapie nie mam tego elektromagnesu- mozna go zalozyc? )
-
Dyzio a jak wyglada sprawa podswietlenia konsoli w samochodzie? chodzi mi o nadmuchy pokretla itd. U mnie ustatnio padł wylacznik swiatel przez co nie mialem podswietlenia tablicy rejestracyjnej i srodkowej konsoli.
-
Wszystko dziala poza tym podswietlaniem tablicy <!-- s;) -->
-
na rozpisce pokrywy bezp masz podane bezpieczniki chyba rys tego z tabl rej. jest odpowiedzialny za podswietlenie... a odwrociles zarowki?
-
[quote="DyzioFabiarri"] klapie nie mam tego elektromagnesu- mozna go zalozyc? )[/quote]
W tym niestety Ci nie pomogę. nie jestem aż tak zaawansowany w Fabii. Ja to ma u siebie fabrycznie dlatego tak skojarzyłem że może być od tego.