[F1 i F2] Klimatyzacja - montaż/eksploatacja
-
kumam...dzięki zaopatrzę sie w taki preparat i samemu spróbuje :piwo: <!-- s:piwo: -->
-
Poradźcie czy jest możliwość założenia do Fabii classic rocznik 2001 Mpi klimatyzacje?
Czy można coś takiego zrobić i ile by to kosztowało. -
Poradźcie czy można założyć w Fabii Cllasic z 2001 roku 1,4 Mpi klimatyzacje?
Czy jest to możliwe i ile by to kosztowało? -
Juz bylo pare razy podobnych topicow np.
http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=1245&start=0<!-- m -->
http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=1523&highlight=klima
http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=2162&highlight=klima.. Nastepnym razem uzyj prosze szukajki :znudzony:
Temat zostawiam otwarty bo moze ktos doda od siebie cos nowego.. -
jeszcze jeden link ze sąsiedniego forum
http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewtopic.php?t=1695&start=30<!-- m --> -
hej czy ktoś z was starał sie zamontować klimatyzacje uniwersalną na allegro znalazłem taki zestaw klim. uniwersalnej ale dostosowanej pod tico ale gościu poinformował mnie że jest taka możliwość że ten zestaw można dopasować pod fabie co o tym sądzicie?
-
Jeśli zamontujesz sobie ten zestawik, koniecznie postaraj się o gwarancję, bo z takimi nie oryginalnymi dodatkami może być różnie.
-
witam,
ja rozglądałem się za uniwersalną nową klimą do fabki ale cena wynosi ok. 7500 PLN z montarzem w zależności od kursu euro niezależnie czy to warszawa, kraków, czy inne miasta.
Jak dla mnie to dużo.
Taniej jest założć szyberdach z pełnym uchyleniem ok. 1300 -1500 PLN webasto i może na elektrykę starczy do szyberdachu.
Albo ewentualnie sprzedać obecną fabkę i kupić z kilmą ale chyba wyjdzie na to samo.Pozdrawiam
-
Tylko weź pod uwagę, że żaden szyberdach - odsuwany czy uchylny nie da, ani ćwiartki takiego efektu jak klima w upalne lato.
-
Czesc
Podczas ostatniej rozbiórki schowka musiałem zdemontować rure doprowadzającą chłodne powietrze do schowka - niestety wypadla mi calkowicie i teraz nie wiem gdzie znajduje sie koncowka na ktora mam ja zalozyc (od strony kokpitu). Moze ktos z Was ma jakies fotki, lub schemat, ew. dokladny opis gdzie znajduje sie wywiew, do ktorego musze połączyć tą rurę.
Z góry dziekuje za pomoc. -
Witam,
Ja jestem zainteresowany założeniem klimatyzacji do Fabii - i co się orientowałem to cena za nową z założeniem to 6000 zł w serwisie.
Poważnie podchodzę do tego i zdecyduje się
Pozdrawia Arek
:cwaniak: <!-- s:cwaniak: --> -
Jak kupowalem auto poinformowano mnie, ze oryginalna klimatyzacje mozna zalozyc do kazdej fabii (no nie wiem jak jest w Basic). Co do ceny, to 6000 zl jest suma katastrofalnie duza - ja polecam przyjrzeniu sie cenom w ASO za nasza poludniowa granica (w Czechach). Przypuszczam, ze cena klimatyzacji bedzie o polowa nizsza u naszych sasiadow. (takie info dostalem rowniez przy kupnie auta)
-
Jeżeli byłaby połowę niższa na południu to jeszcze bym się może zastanowił, jednak moja dewiza jest taka by sprzedać autko bez niej i kupić zzz. Jak lukałem po ogłoszeniach to różnica jest prawie żadna w cenie przy tym samym roczniku.
-
Witam.
Podpinam się pod Twój post z podobnym problemem. W moim Skodilaku przestało wiać w schowku od prawej strony. Szkoda trochę bo można mieć jakieś chłodne napoje podczas jazdy. Mam ktoś jakieś lekarstwo na to??
Pozdrawiam maresz -
Tam jest ręczna regulacja , nie wyłączyłeś sobie czasem przez przypadek.
-
Wszystko jest ok. Regulator jest otwarty na full. Zastanawiam sie czy dzieciaki czegoś tam nie wepchały...
-
Problem rozwiązany. Po wyjęciu schowka okazało się, że gumowy przewód doprowadzający powietrze zsunął się z końcówki w obudowie schowka. Założyłem go na swoje miejsce i jest git.
-
Panowie mam pytanie, jak to jest z przełożeniem klimy od anglika??
Jest to możliwe?? a jak już to gdzie to można założyć?? -
[quote="WASIOR"]jak to jest z przełożeniem klimy od anglika[/quote]
Wydaje mi się że to no problem. To że jezdzą ze złej strony drogi to chyba nic nie zmienia. Moj kolega kupił anglika ( nissana) z klimą i zrobił przekładkę na Polskę. ( kierownica, pedałny itp). I wszystko działało. <!-- s;) --> -
Ciesze sie ze udało Ci się z Twoim schowkiem - u mnie narazie po staremu - ten wężyk o którym mówisz też mi się zsunął tylko z drugiej strony - zasięgałem opinii telefonicznej w serwisie i powiedzieli że mi założą za 100zł, bo trzeba kokpit podobno rozebrać. Trochę szkoda mi 100zł na taką błahostkę.