Archiwum
-
Wlasnie znalazlem na eBayu ciekawa aukcje:
[url=http://cgi.ebay.co.uk/2000-Skoda-Fabia_W0QQitemZ270218029506QQihZ017QQcategoryZ18275QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem]Fabia 1.4 MPI, 2000 rok, 675 funtow[/url]
Az caly roztrzesiony jestem bo chyba pojade jutro ja obejrzec i jezeli nie bedzie chodzila jak traktor to biore. Obecnie jezdze Honda Accord a Fabie mam juz jedna w Polsce. Ale za te pieniadze mysle ze oplaca sie nawet chociazby po to zeby zrobic w niej mankamenty kosmetyczne i sprzedac dalej.
Napiszcie co myslicie o tym samochodzie. Wlasciciel pisze ze silnik troche tyka (czeska jednostka, nie wiem ile koni) ale przebieg ma juz 116 000 mil czyli jakies 190000km.
Przyda mi sie opinia, chociaz wiem ze ciezko jest napisac cos konkretnego jak sie samochodu nie widzialo i nie slyszalo.
Jutro pojade ja obejrzec i napisze wiecej. Mam nadzieje ze zdarze zanim ktos mi ja zgarnie sprzed nosa <!-- s:) --> -
Chyba toche sfatygowane to Auto.
Ale trza zobaczyć na własne oczy i sprawdzić co mu dolega. Grunt sie nie napalać.
Sprawdź co miała już robione, widzę książkę serwisową.
Pozdr -
fabka przemyta jutro przeglad , uzbezpieczenie , przeglad roczny
fabka wyczyści mi portfel :rozpacz: <!-- s:rozpacz: --> -
Wlasnie wrocilem do domu bo pojechalem ja obejrzec. Blacharsko wyglada jak na zdjeciach, nic dodac nic ujac. Jest to wersja 68koni, wyposazenie classic ale ma elektryczne szyby. Koles dodaje do niej za gratis bardzo ladne felgi 16" tylko opony trzeba w nich wymienic. Problem z silnikiem, ze nimy cos tam w nim tyka, okazalo sie ze to nie silnik tylko gumka trzymajaca wydech spruchniala i metal trze lekko o metal, stad ten dzwiek. Przebieg jest prawdziwy, zgodny z vagiem, wnetrze dosyc zadbane, ma czyste VIC (czyli nie byla rozbita) no i to chyba wszystko. Jutro pojade z pieniazkami i biore. Nie jest to duzo za taki samochod. Oczywiscie co do waszych odpowiedzi to nie. Nie mam zamiaru nia jezdzic ani sprzedac na czesci. Zrobie ja jak swoja i za jakis czas sprzedam za wiecej. Przy okazji bedzie troche zabawy <!-- s:) -->
-
jasne, jak bedzie juz u mnie pod domem to zrobie troche dokladniejszych zdjec niz te na ebayu i wrzuce tu na forum.
-
[quote="MŁODY"]fabka wyczyści mi portfel[/quote]
Będziesz miał lżejszy, nie przedźwigasz się <!-- s:) -->
-
Napiszcie cos na temat TDI - osiagi, spalanie, przyspieszenia :super: <!-- s:super: -->
-
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4571896<!-- m --> po przeróbkach
-
Vmax odnotowane przeze mnie to 210km/h ale dala by rade wiecej.
Przyspieszenie jest przyzwoite, choc pierwszy bieg "konczy sie" blyskawiczenie (jest to oczywiscie efekt tego ze blyskawicznie wkreca sie na wysokie obroty, a efektywne wysokie obroty w tym silniku koncza sie w okolicy 4000). Na pewno przyspieszenie jest slabsze niz w benzynach 100 konnych.
Ale za to moc... <!-- s:) --> Niemal nie ma znaczenia ile osob jest na pokladzie czy tez co ciagnie - nie zdazylo mi sie abym mial problem z podjazdem a podjezdzalem juz pod rozne dziwne miejsca calkiem powaznie obciazany. W zasadzie jedynym problemem przy duzym obciazeniem jest to ze samochod na nierwonej drodze (70% drog w Polsce) "zabkuje" (od zaby nie od zebow) - efekt ciezkiego nosa.
A spalanie? No coz... W miescie, w najgorszym korku udalo mi sie max 7,9l/100. Ale to tylko raz, jak byl w Wawie dramat. "Normalna" miejska jazda to spalanie 5,5-6l. W trasie zalezy od predkosci: 100-120km/h: ok 4,2-4,4l; 150-160km/h: ok 5,5l. Prawdziwym smokiem staje sie powyzej 190km/h...Pozdrawiam
-
rzeczywiscie na moc Fabi nie narzekam,podane przez producenta 101KM (na hamowni wykryte 105KM) ,w zupelnosci wystarcza do jazdy miejskiej i w trasie,nawet przy obciazeniu. teraz 128KM to już sobie wogole super radzi. spalenie srednie przy mojej jezdzie dziennie jakies 18km,wynosilo srednio 6,6l, a teraz po chipie srednie pokazuje 7,9l. w trasie spokojnie mozna zejsc ponizej 6l. co do predkosci to na hamowni zamkneli budzik,oczywiscie w naturze bedzie moze ciutek mniej bo dojda opory powietrza.a przyspieszenie to jakies 9s 0-100km/h
-
133,10zl
-
134,30
-
u mnie spalanie około 8l/100km przy jeździe w mieście na trasie około 6.5l co do osiągów to Vmax to około 200km/h u mnie na felgach 16" (na 14" licznik pokazywał trochę więcej) a do setki to tak jak napisał wasyl około 9s ale po programie.
-
Soundtrack z reklamy Skody Fabia. W sam raz na dzwonek w telefonie.
http://mp3.teledyski.info/download-OUxlQ3ZVVGNpTC8xMjA1NTExOTQy.mp3<!-- m --> -
135.50zl, panowie dodajemy dalej!
-
dodam tylko ze podczas ściągania, jak będziecie wybierać nazwę i miejsce zapisu pliku, to na końcu nazwy należy dodać .mp3
Wtedy zapisuje się jako mp3 i można normalnie odtwarzać. Przynajmniej u mnie tak jest -
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=329591185<!-- m -->
Co myslicie o tej cenie !!!?? chyba dosc ciekawa co ??
-
Dokladnie tak jak napisales, chociaz u mnie koncowka sama sie zrobila. <!-- s:) -->
-
zwazywszy zezderzak kompletny z kratkami, to cena <!-- s -->