[F1] Przepalająca się żarówka reflektora
-
Chciałem się Was poradzić, czy macie podobne problemy z przodnim reflektorem-ostatnia żarówka H7 niespełna 5 wytrzymała i kaput :zly: Mało tego (a może na szczęście) prawa, bynajmniej łatwiej ją wymienić, mówiąc dalej widziałem już kilkakroć na mieście jak w innych fabkach też prawe swiatło pada :hyhy: <!-- s:hyhy: --> Jesli znacie ten problem to piszcie, może powinienem coś z tym zrobić
Pozdrawiam -
[b]Marcin Kobo[/b], niestety żaróweczki szybko w fabiach się przepalały w ASO jest możliwość zakupienia kabli oporowych do lampy i miało to trochę obniżyć napięcie i w ten sposób żarówki miały dłużej świecić
-
Witam.
Mam to samo. Normalnie szlak mnie już trafia co jakis czas jedna strona potem druga.
Ile można ??? Przeglądam forum i jest tylko coś o wiązkach. Ktoś może powiedzieć ile taka operacja kosztuje w ASO?? Czy wogóle warto?? -
ZAZWYCZAJ PRZY H7 jak juz sie przepali jedna to zaraz ja wymienic bo w najblizszych dniach siadze druga to jest H7 <!-- s:) -->
-
Dzieki panowie za porady, nie ma na co czekac tylko lece po zarowke i wymieniam, ratujac ta jeszcze dzialajaca <!-- s -->
-
u mnie średnia żywotność żarówek H7 to około 3,5-4,5 tyś. km; przerabiam to już w drugim aucie <!-- s:( -->
-
Po zamontowaniu przewodów oporowych na żarówkach H7 problemy z ich przepalaniem znikły!
Polecam jak dobrze pamiętam to przewody kosztują około 30zł za komplet.Damian
-
[quote="D2mian"]Po zamontowaniu przewodów oporowych na żarówkach H7 problemy z ich przepalaniem znikły!
Polecam jak dobrze pamiętam to przewody kosztują około 30zł za komplet.Damian[/quote]
Dobry pomysl, tylko gdzie to moge kupic i gdzie to wmontowac?
-
[b]Marcin Kobo[/b], kupisz to w ASO a ta wiązka jest tak przystosowana plug & play wystarczy wpiąć między kostki i gotowe.
-
podpinam się pod temat, bo mam podobny problem lecz z postojowymi. Przypomnę że generalnie mam ksenon. Nie dłużej niż 3 tyg temu zmieniałem pozycyjne i już jedna nie pali wiec pewnie i druga padnie w najbliższym czasie Wcześniej też spaliły się obie <!-- s:( -->
-
u mnie po zmianie na "firmowe" żarówki sprawa się unormowała, wecześniej miałem jakieś no name i raz lewa raz prawa się paliły...
teraz mam philips-y mijania i postojowe.
na "no name" szkoda kasy mimo że są najtańsze. -
dzięki [b]kapi [/b]:) spróbuje coś lepszego zapakować
-
Kurcze szybko wam lecą zarówki. Moja fabka ma juz 7 lat i może w tym czasie 4 szt wymieniłem. Zawsze zakładam firmowe tzn Tungsram. I przedewszystkim nigdy nie odpalam auta z włączonymi światłami.