Rdza na klapie bagaznika
-
Witam!
Czy spotkal sie juz ktos z Nas z tym problemem. O ile mnie pamiec nie myli to adas chyba, ale nei jestem pewien.
Co ASO robi z takim fantem, wymienia klape na nowa, czy lakieruje tylko?? -
Czyści i lakieruje.
-
A czy jest szansa ze uznaja mi gwarancje, klape bede mial do lakierowania, a w miedzy czasie bym sobie ja zaspawal na gladko i wtedy dal im do lakierowania. Mozna taki myk zrobic??
-
[quote="Zygus"] klape bede mial do lakierowania, a w miedzy czasie bym sobie ja zaspawal na gladko [/quote]
Jak tak zrobisz to stracisz gwarancję, jakiś czas temu o to pytałem jak jeszcze miałem gwarancję mechaniczną. Teraz jak mam po gwarancji mógłbym to spokojnie zrobić, bo z gwary na blachę i lakier już dawno zrezygnowałem.
-
Już 4 fabie w klubie gniją :? , co jet zgrane czyżbyście mieli poskładane blachy w Piotra i Pawła ?? Moja fabiula jest najstarszą w klubie i nie ma :no: na niej grama rdzy :okulary: .
-
[quote="szyk"] aile twoja ma moja jest z 2000 ,11[/quote]
Złożona w pierwszych dniach listopada, a w połowie miesiąca była już moja :tancze: , natomiast w drugiej połowie miecha piliśmy jej :zdrowie: .
-
Ja tam 4 razy do roku pastuje moja skodzinke i niema rdzy.Fakt paste mam ze standoxa,troche kosztowała ,i szamponem też myje co tydzień ze standoxa.Ja moge niedojeść ale Fabiolka ma wszystko to co najlepsze.
-
Dokładnie Annetka ma racje.Też dbam o swój samochodzik /szampony woski itd/ i rdzy jakoś nie uniknełam
-
Moze wlasnie za duzo pucujecie te swoje fabki <!-- s:P -->PPP
-
[quote="Wojtas"]Moze wlasnie za duzo pucujecie te swoje fabki <!-- s:P -->PPP[/quote]
Ja tam specjalnie nie pucuje nie jej. Normalna reczna myjnia raz na jakis czas. Wyglada bardzo dobrze
-
[quote="annetka"]To że dbasz o lakier nie znaczy że od blachy nie pojdzie rdza, czego Ci oczywiscie nie zycze, ja też używam bardzo odbrego wosku i dbam o fabke ale jakos nie ustrzeglo to jej od rdzy
Poza tym nie slyszales, ze czeste mycie skraca zycie??:D[/quote]
Nie zgodze sie z tym wcześniej miałem Astre GSI i też jom pucowałem co tydzień,i jakoś jak na opla a wiem że maja hujową blache nigdzie jej nie żarł.a w zime jak najczęściejsze mycie autko to najlepsza rzecz.Tylko żeby ją trzymać w nieogrzewanym garażu.
I powtarzam karcher i jeszcze raz karcher.Pozdrówka. -
Ja myję co około 1.5 miesiąca, a w zimie na mrozie wcale i rdzy nie mam :mrgreen:
-
a ja już nie pamiętam kiedy ostatnio myłem, i rdzy sie nie dopatrzyłem <!-- s:D --> odpukać.